Иснър разгроми Попирин; Шаповалов с комфортна победа над Джонсън

от в 02:43 на 11.03.2019
В
Джон Иснър разгроми младия австралиец Алексей Попирин с 6:0 6:1, класирайки се на осминафиналната фаза на домашния си турнир в Индиън Уелс. Американецът се нуждаеше от само 54 минути, за да се разправи с младия си съперник, като му даде едва девет точки в първия сет.

След геврека Джон потегли и във втория сет с 4:0, отбелязвайки десет поредни спечелени гейма, като между края на първата част и началото на втората той направи и впечатляващата серия от цели 17 поредни точки.

Свързано изображение

От 4:0 до края на мача все пак двамата не допуснаха пробиви, като сервирайки за мача при 5:2, гигантът се възползва от третия си мачбол. На осминафиналите той ще се изправи срещу Гидо Пея, отстранил Алекс Болт със 7:6(5) 2:6 6:3.

 

Денис Шаповалов също достигна до третия кръг в Индиън Уелс след комфортен успех срещу Стийв Джонсън след 6:3 6:4.

Младокът бе съвсем убедителен на начален удар в курса на целия двубой, отразявайки двете възможности за пробив, открили се пред съперника му.Канадецът притесняваше Джонсън с темповата си игра и агресивните си прийоми, като при 4:3 Денис реализира важен пробив, благодарение на който той се увенча с успеха в първия сет.

Във втория брейкът дойде далеч по-рано - при 1:1, а негативното развитие на мача за Джонсън се отрази на американеца и той яростно заби ракетата си в корта.Шаповалов отрази точка за пробив при 3:2, а когато трябваше да сервира за успеха в мача, ръката на младока леко трепна, след като той допусна две поредни двойни грешки, давайки възможност за рибрейк на опонента си, която обаче бе заличена.

Левичарят достигна до мачбол, когато направи и трета двойна грешка, но скоро последва и втори мачбол, когато Джонсън избухна с невероятен форхенд пасинг шот. Все пак при третата си възможност Денис сложи точка на спора след умел левичарски начален удар.

На осминафиналите ,,Шапо" ще се изправи срещу Марин Чилич, победил Душан Лайович с идентичен резултат.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Иснър разгроми Попирин; Шаповалов с комфортна победа над Джонсън В

Коментари

Следвайте ни в Facebook