Иснър с двусетов успех над Хуркач; Алиасим победи Опелка

от в 13:44 на 01.08.2019
В
Джон Иснър се върна на победния път след разоччароващото си ранно поражение в Атланта и изнесе истинска тенис "лекция" на младия Хуберт Хуркач, преодолявайки го с 6:4 6:4. Джон наниза 14 директни точки от сервис и се възползва от два от шестте си шанса за брейк, докато полякът имаше също толкова възможности, но не реализира нито една такава.

Иснър имаше изключително тежко начало, като в откриващите си два сервис гейма без изправен пред половин дузина брейкболи, ала началният му удар го извади от ситуацията. В първите осем гейма се създаваше впечатлението, че Хуркач стои по-добре на корта, само че точно тогава едно необмислено излизане на мрежата, което бе последвано от печеливш форхен ретур на американеца, попаднал в полето с помощта на филето, наклониха везните в полза на местният преставител и той направи пробив, а впоследствие затвърди безпроблемно, за да поведе в сетовете.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1156636914524524545

Във втората част световният номер 15 отново играеше близо до най-доброто си ниво и дръпна рано с брейк, като ударите на младока бяха доста меки и нямаха никакъв затрудняващ елемент, допринасяйки за това "гигантът" да води болшинството от разиграванията. Джон поддържаше аванса до момента, в който трябваше да подава за крайния успех. Точно тогава европеецът най-после застраши сервиса на опонента, но серия от чудесни комбинации сервис-мрежа решиха нещата в полза на първата ракета на домакините, която ще премери сили с Беноа Пер в утрешния ден.

https://twitter.com/TennisTV/status/1156649544421126146

В друга среща от програмата във Вашингтон през днешния ден, Феликс Оже-Алиасим съумя да спечели с 6:4 3:6 6:4 престрелката с Райли Опелка. Срещата бе изцяло базирана на началните удари на двамата, а разликата между тях в първите сетова дойде едва благодарение на два пробива по един във всяка част съответно за Алиасим и Опелка. В решаващата такава всичко говореше за тейбрек, ала отново по-младият на корта успя да надхитри американския си опонент и пробивайки в 10-тия гейм си осигури срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър с двусетов успех над Хуркач; Алиасим победи Опелка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook