Иснър с обрат над Милман; Опелка отстрани Шварцман

от в 23:36 на 24.08.2020
Диана Андреева


Райли Опелка записа двусетова победа над Диего Шварцман, след като се наложи с 6:3 7:6(4). Опелка показа много стабилна игра от сервис, както и беше по-уверен във важните точки, което му помогна да поддържа нивото до последно, като така си осигури поне още един двубой на W&S Open.

Мачът започна добре за представителя на домакините, който излезе напред с пробив още в четвъртия гейм, но авансът му бързо бе заличен. За момент всичко вървеше равностойно, но сервирайки за 4:4, Шварцман се пропука, като предаде подаването си с двойна грешка.



Без никакъв проблем двуметровият американец спечели следващия гейм, с което сложи край на първата част в своя полза - 6:3.

През втората част двамата започнаха много равностойно с размяна на серия от убедителни подавания преди при 3:3 Диего да се пропука и да допусне брейк- сходно на първата част. Този път обаче силите на аржентинеца бяха достаъчни, за да може той да запише решителен рибрейк, за да остане в сета, а впоследствие и да бъде много близо до това да затвори частта с втори пореден пробив.

Опелка обаче не бе на това мнение и със серия от убедителни сервиси той изравни за 5:5, а впоследствие се стигна и до дълъг гейм след две категорични подавания за двамата. В тайбрека обаче два късни минибрейка изиграха ключова роля за изхода на мача и Опелка се поздрави с крайния успех над 41 см по-ниския си опонент.



В друга среща от деня Джон Иснър измъкна трудна победа срещу Джон Милман. След трисетова драма американецът показа, че е по-издръжлив психически, налагайки се с 4:6 7:6(3) 7:6(5).

По време на целия мач Иснър си служеше добре с началния удар, което в комбинация със стабилна игра от основната линия, особено на форхенд, му донесе успех в този почти тричасов сблъсък, а в следващия кръг двуметровият американец очаква младата гръцка надежда Стефанос Циципас.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър с обрат над Милман; Опелка отстрани Шварцман Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook