Мачове на живо
LIVE
Ашли Барти 3060
Даниел Колинс 3032

Иснър: Джокович трябва да спечели титлата и да не се върне в Австралия никога повече

от в 15:11 на 13.01.2022
Мирела Николова

 Казусът "Джокович" е темата, която вълнува всички ни през последната седмица, след като първоначално световният номер едно не бе допуснат да влезе в Австралия поради липса на ваксина. В понеделник той спечели заведеното дело срещу вътрешното министерство и така визата му бе възстановена. Все още обаче сърбинът може да бъде депортиран, ако министърът на имиграцията Алекс Хоук вземе еднолично решение да отнеме повторно визата на Новак.

Още в началото на сагата бившият номер 8 Джон Иснър заяви своята позиция в подкрепа на 20-кратния шампион от Шлема и сподели, че вярва че с пристигането си в Австралия Ноле не е нарушил никакви правила. Днес американецът отново застана на страната на водача в ранглистата:

"Съдът се произнесе, позовавайки се на обективна информация, но въпреки това министърът може да вземе еднолично решение и да обезсмисли съдебния процес. Несправедливо е. Новак е жертва на политически интереси. Хората в Австралия не са съгласни, тъй като бяха в изолация за голям период от време. 

Единственото, което Ноле трябва да направи сега, е да спечели титлата в Мелбърн и никога повече да не се върне там", завърши Иснър.

 


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Иснър: Джокович трябва да спечели титлата и да не се върне в Австралия никога повече Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | джон иснър | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари

Следвайте ни в Facebook