Иснър и Фриц дадоха отличен тон на американското представяне на Ролан Гарос

от в 18:17 на 27.09.2020
Калоян Соколов

Джон Иснър спечели първата си победа на клей през сезона по повече от комфортен начин. Биг Джон не срещна никакви трудности в двубоя си срещу Елиот Беншетри и го преодоля с 6:4 6:1 6:3. Американецът наложи познатата доминация на сервис, като не допусна нито един пробив в хода на срещата, а същевременно отмъкна противниковото подаване на цели пет пъти.

Мачът не предполагаше да има такъв едностранен развой, защото французинът водеше в резултата до средата на откриващия сет, но първите му сервиси започнаха твърде често да не намират очертанията на корта и Иснър налагаше максимална агресия, навлизайки навътре в корта, където включваше в употреба мощните си форхенди. Беншетри имаше своите шансове по време на срещата, ала в тези моменти водещата ракета на САЩ редовно отвръщаше с асове от своята ракета и в крайна сметка се поздрави с трисетов успех. Следващото препятствие пред него ще бъде талантливия Себастиан Корда, който отстрани ветерана Андреа Сепи в четири сета.

Тейлър Фриц пък също не разочарова американските фенове и се присъедини към Иснър във втория кръг. Световният номер 29 трябваше да изиграе цели пет сета срещу квалификанта Томаш Махач, но развръзката бе благополучна за фаворита, Фриц спечели първие две части и изглеждаше, че победата е въпрос на време, само че чехът изравни частите, което накара поставеният тенисист да покаже най-добрата си игра в петия сет, за да си осигури сблъсък с един измежду Раду Албот и Джордън Томпсън в следващия етап на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър и Фриц дадоха отличен тон на американското представяне на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
джон иснър | ролан гарос | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook