Иснър и Корда се поздравиха с победи и оформиха 1/4-финален двубой помежду си

от в 10:56 на 10.01.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда реализира обрат срещу Томи Пол и е на 1/4-финалите в Делрей Бийч! 20-годишният американец за първи път достига толкова напред на турнир от ATP, като за да постигне днешния си триумф, той се наложи с 4:6 6:3 6:2.

Въпреки неубедителното си начало, Корда впоследствие успя да намери своя ритъм на игра и започна да доминира в разиграванията. За разлика от своя противник, който реализира едва 18% от точките си за пробив, Себастиан не се поддаваше на напрежението в ключовите моменти и благодарение на това продължава напред в надпреварата.

Следващият опонент на Корда е друг негов сънародник, а именно Джон Иснър. Това няма да бъде първи двубой между тях, тъй като те се изправиха един срещу друг на Ролан Гарос в края на миналия сезон и макар и изненадващо за повечето хора, срещата завърши в полза на световния номер 119 - 6:4 6:4 2:6 6:4.

За да достигне до 1/4-финалите, Иснър записа двусетова победа над Тиаго Монтейро от Бразилия. Световният номер 25 се нуждаеше от малко повече от 90 минути, за да може след 6:4 7:6(4) да затвори мача в своя полза.

Както обикновено, основното оръжие на Джон бе неговият сервис, което не позволи на Монтейро да достигне до нито един брейкбол за целия мач. Американецът реализира 22 аса, което в комбинация със стабилна игра на ретур му позволи изцяло да задава темпото на разиграванията и без да среща много трудности, той сложи край на срещата в своя полза.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Иснър и Корда се поздравиха с победи и оформиха 1/4-финален двубой помежду си Диана Андреева
Теми:  
делрей бийч | джон иснър | себастиан корда | тиаго монтейро | томи пол

Коментари

Следвайте ни в Facebook