Иснър и Опелка оформиха сблъсък помежду си на 1/2-финалите в Далас след нови победи

от в 09:30 на 12.02.2022
Владислав Риждов

Дебютното издание на надпреварата в Далас вече навлезе в решителната си фаза, като са ясни полуфиналните двойки, които ще спорят за място на финала в утрешния ден. Джон Иснър, който започна годината си с две поредни поражения, записа втори пореден успех пред родна публика и е на крачка от финала. Американският гигант надигра в последователни част квалификанта Васек Поспишил с 6:4 6:4 за малко над час време.

Срещата бе абсолютно равностойна, като и двата сета бяха решени след един единствен пробив. Иснър поддържаше обичайното си високо ниво от линията за начален удар, но също така показа и добра игра на ретур, което наклони везните в негова полза. Преминалият през квалификациите канадец също демонстрира добър тенис, но това не бе достатъчно, за да успее да затрудни 208-сантиметровия местен представител. В крайна сметка вторият в схемата достигна комфортно до крайната победа, а в спор за място на финала ще се изправи срещу друг исполин - Райли Опелка.

24-годишният Опелка също си гарантира мястото сред последните четирима след рутинен успех - 6:3 6:4 срещу французина Адриан Манарино. Опелка достигна до крайната победа по същия начин, по който го направи и сънародникът му Иснър, реализирайки по един брейк във всяка една от отделните части.

И двамата демонстрираха равностоен тенис, с изключение на моментни спадове при французина, които не му позволиха да бъде конкурентоспособен на двуметровия си съперник. От другата страна, Опелка бе стабилен във всеки един аспект от играта и оползотвори отлично своите шансове, преди уверено да финализира победата си. Иснър и Опелка са се срещали общо три пъти, като във всеки един от случаите победител е бил по-младият от двамата американци.

Младокът Дженсън Бруксби продължава с впечатляващите си изяви и също ще спори за място на финала в Далас. Представителят на домакините, който участва в едва осмата си надпревара в Тура, достигна по категоричен начин до четвъртия си АТР полуфинал, надделявайки над Джордан Томпсън с 6:3 6:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър и Опелка оформиха сблъсък помежду си на 1/2-финалите в Далас след нови победи Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp dallas | атп | далас | дженсън бруксби | джон иснър | Обзори | райли опелка | тенис турнир в Далас

Коментари





Следвайте ни в Facebook