Иснър надделя в трилъра с Агут и разочарова местните фенове; Еванс също е осминафиналист

от в 21:49 на 05.05.2021
Калоян Соколов

Джон Иснър определено не е сред играчите, които се славят с особени успехи на червени кортове, но днес американецът изцяло опроверга тази своя репутация, регистрирайки престижен успех над Роберто Баутиста с 6:4 6:7(4) 7:6(8) и така се класира за третия кръг на Мастърса в Мадрид, където ще се изправи срещу Андрей Рубльов. 

Първият сет протече изцяло под диктовката на сервиращите, като асовете на американеца се множаха със застрашителна скорост и за местния любимец нямаше никакви шансове на ретур. Агут се справяше отлични при второто подаване на гиганта, само че Иснър вкарваше висок процент от първите си начални удари и това му позволяваше да играе по-освободено на посрещане и в крайна сметка осъществи пробив в десетия гейм, който му беше достатъчен за спечелването на частта.

Световният номер 39 продължи да показва завидна пъргавина върху клея и стигна до ранни шансове за брейк във втория сет, но испанецът вкара в употреба плоския си форхенд и удържа на натиска. Непоставеният тенисист не спря дотук и скоро отново се добра до шанс на противниковия сервис, ала Баутиста отново не се пропуска и впоследствие стабилизира изявите си, за да докара нещата до тайбрек, в който показа по-здрави нерви и всичко щеше да се реши в третата част.

В нея Биг Джон отново бе напълно безкомпромисен от линията на начален удар, от която решаваше нещата най-много с втория си удар в разиграването, само че му липсваше постоянство в по-продължителните размени и Агут някак си оцеляваше в двубоя, а победителят щеше да бъде решен в нов дълъг гейм. Там поставеният под номер 9 веднага успя да направи минипробив, което по никакъв начин не се оказа достатъчно, тъй като Иснър отговори със серия от поредни точки и изглеждаше почти сигурен победител при 5:2 в негова полза. Това не смути изобщо испанеца, като скоро той разполагаше с мачбол и тълпата бе на върха на щастието, ала 208 сантиметровият играч помрачи за секунди тяхното настроение, отчитайки се с нова силна поредица и така постигна най-голямата си победа за сезона!

Даниел Еванс пък продължи да впечатлява със своята форма, надделявайки над коравия Джон Милман със 6:7(5) 6:2 6:3. Този триумф на британеца му гарантира сблъсък със Саша Зверев през утрешния ден, с когото до момента са си разменили по един успех. Световният номер 26 пропиля солидна преднина в откриващата част, но започна сериозно да тормози австралиеца със слайсовете си и освен това отлично намираше правилния момент за излизания към мрежата, а всичко това му помогна да постигне напълно заслужен обрат в мача.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър надделя в трилъра с Агут и разочарова местните фенове; Еванс също е осминафиналист Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниел еванс | джон иснър | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook