Отказването на Надал не попречи на отбора на Испания да стартира с успех

от в 12:05 на 02.02.2021
Мирела Николова

Днес е първият ден от отборната надпревара ATP Cup и по програма на корта трябваше да излезе Рафаел Надал, който да поведе страната си към триумфален завършек на срещите с Австралия. Той обаче се отказа от мача си минути преди началото на двубоите и беше заменен от Роберто Баутиста Агут.

Това стечение на обстоятелствата означаваше, че третата ракета на Испания Пабло Кареньо Буста също ще вземе участие в мачовете на сингъл. Той откри участието на страната си с повече от категорична победа над Джон Милман с 6:2 6:4.

Още в първите разигравания на мача пролича тактиката на испанеца да разхожда съперника си по цялата широчина на корта, което до голяма степен измъчваше 31-годишния австралиец. Той често закъсняваше за изпълнението на ударите си, което обуславяше множеството грешки от ракетата му. Откриващият сет бе наситен с пробиви, 3 от които отидоха в сметката на Буста, позволявайки му да затвори частта в своя полза.

Агресията в играта на испанеца се запази и занапред, като представителят на домакините така и не успяваше да намери отговор на перфектно изградените му атаки. Всичко това в комбинация с високия процент спечелени точки на първо подаване даде възможност на Пабло да реализира нов пробив в средата на втория сет, който му бе напълно достатъчен, за да се поздрави с крайния успех.

Вторият мач в програмата противопостави един срещу друг Роберто Баутиста Агут и Алекс Де Минор. Победител от срещата излезе представителят на Испания, който след 4:6 6:4 6:4 попари надеждите на домакините за обрат. 

В началните минути на двубоя Де Минор бе очевидно по-настъпателният тенисист, а честите излизания на мрежата му помогнаха да разбалансира играта на опонента, откъсвайки се напред с 2 пробива аванс. Агут обаче отказа да се предаде и макар че беше само на гейм от това да възстанови паритета в геймовете, малко не му достигна да поведе в отделните части.

Испанецът пренесе импулса си от края на първия сет и във втория, което му спечели ранна преднина в резултата. Той все по-често контрираше налитащия на мрежата Де Минор, който, от своя страна, така и не откри пробойни в играта на съперника си, и закономерно се стигна до решителна част.

В третия сет Баутиста Агут стабилизира играта си от дъното на корта, засипвайки половината на опонента си с плътни удари както от форхенд, така и от бекхенд. Младокът не му оставаше длъжен и дългите размени от основната линия далеч не липсваха. Първи до пробив се добра испанецът, който по време на цялата трета част не позволи на противника си дори да достигне до брейкбол и след няколко убедителни сервис гейма Агут осигури успеха на Испания над Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказването на Надал не попречи на отбора на Испания да стартира с успех Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | алекс де минор | джон милман | пабло кареньо буста | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook