Испания ликува: Буста надви Шварцман и ще спори за трофея на Barcelona Open!

от в 13:33 на 24.04.2022
Диана Андреева

Пабло-Кареньо Буста е първият финалист на Barcelona Open 2022! Рутинен успех, настъпил при резултат 6:3 6:4, класира местния представител в заключителния етап на надпреварата, след едно повече от неубедително представяне на неговия днешен съперник Диего Шварцман. Мачът за титлата предстои да се проведе по-късно през днешния ден, а от другата страна на мрежата срещу Буста ще застане един измежду Карлос Алкарас и Алекс де Минор.

Шварцман започна агресивно, докато Буста нямаше никакъв отговор за мощта от другата страна на мрежата и скоро се оказа догонващ с пробив при 0:2. Представителят на домакините обаче се окопити бързо и показа познатия си дефанзивен стил, достигайки до почти всеки опит за завършващ удар от страна на аржентинеца. Това разклати сериозно световния номер 16, който започна да допуска купища грешки и след рибрейк за 2:2, навлезе в серия от три поредни загубени гейма, за да може след 6:3 Буста да запише откриващия сет срещу името си.

Така шестият поставен трябваше да осъществява обрат, ако искаше да остане в турнира, но Буста продължи да показва страхотен тенис и успя да донесе радост на сънародниците си по трибуните. Макар Шварцман да бе по-настоятелния на корта в откриващите геймове след почивката, испанецът все пак намери сили да предотврати евентуално ранно изоставане, а това му даде огромен прилив на енергия и последваха изключително силни минути за световния номер 19, чиито отлични изяви му позволиха да реализира пробив в седмия гейм. Буста съумя да запази преднината си в резултата до самия край, за да може след точно един час и 33 минути игра, да се поздрави с победата в срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Испания ликува: Буста надви Шварцман и ще спори за трофея на Barcelona Open! Диана Андреева
Теми:  
atp | барселона | диего шварцман | пабло кареньо буста | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook