Испания победи Русия след обрат; Канада надви САЩ и спечели група F

от в 07:55 на 20.11.2019
В


Испания показа характер и успя да си гарантира място на 1/4-финалите на купа Дейвси след обрат срещу Русия.



Първоначално Андрей Рубльов успя да надиграе Роберто Баутиста-Агут с 3:6 6:3 7:6(0) и по този начин запази перфектния си баланс в Мадрид през тази година.

Рафаел Надал обаче изравни резултата за Испания на 1:1, след като победи Карен Хачанов в тежък мач завършил 6:3 7:6(7). По този начин той попречи на руснаците да стигнат до комфортна преднина и запази надеждите на домакините за успех.



След триумфа на Матадора, решителната битка щеше да бъде при двойките, където Хачанов и Рубльов срещнаха специалистите на двойки Гранойерс и Лопес. Сборная даде всичко от себе си, но дори това не беше достатъчно, защото опита на испанците даде резултат и те след 6:4 7:6(5), пратиха успеха в сметката на своята страна и така си гарантира и сигурно място в 1/4-финалите на турнира.

В друг двубой вчера Канада продължи своето перфектно представяне и след ново доза победи на сингъл оглави група F.



Успеха за кленовите листа дойде благодарение на успехите по единично отново на Васек Поспишил и Денис Шаповалов. В тези сблъсъци Поспишил измъкна успеха от Райли Опелка, високият бомбардировач, след 7:6(5) 7:6(7), а така въпреки скромните 28 аса на опонента си Васек все пак даде преднина на страната си. Този аванс бе и бързо затвърден от Денис, който след 7:6(6) 6:3 победи първата ракета на щатите - Тейлър Фриц и по този начин канадците вече бяха и сигурни водачи в групата си, а мач на двойки дори не беше игран.



Днес Америка и Италия ще излезнат в спор за 2-рото място в група F.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Испания победи Русия след обрат; Канада надви САЩ и спечели група F В

Коментари





Следвайте ни в Facebook