Испания с нова убедителна победа след 2:0 срещу Япония

от в 08:47 на 08.01.2020
Максим Енчев


Отборът на Испания направи категорична победа и срещу отбора на Япония с 2:0, с което си гарантира сигурно място на 1/4-финалите.

Първоначално втората ракета на Испания Роберто Баутиста-Агут спечели доста убедително своя мач срещу Го Соеда с 6:2 6:4.

В първия сет испанецът проби два пъти съперника си и затвори сета с 6:2 напълно категорично, а през втората част Агут свали процента на първи начален удар, но дори това не позволи на Соеда да се добере до брейк. Така след един пробив за Агут, реализиран при 3:2, испанецът си подпечата и втория сет в своята сметка и по този начин и извоюва първа победа за Испания в серията.



Първата ракета на Испания и световен номер 1, Рафаел Надал, имаше някои затруднения в мача си срещу японеца Йошихито Нишиока, но все пак не допусна изненади и извоюва втори успех за страната си днес.

В първия сет Нишиока направи първи пробив за 3:2 и дори имаше аванс от 40:0, но Надал беше несломим и успя да изравни за 3:3. При 4:4 Йошихито отново успя да пробие сервиса на световния номер 1 и сервираше за сета, но Надал отново се мобилизира и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там Нишиока първи поведе с минипробив, но силната защита на Рафа и добрите контраатаки, които използваше, му позволиха в крайна сметка да затвори частта със 7:6(4).

Във втория сет също беше много равностойно и Нишиока показваше превъзходни отигравания, но в крайна сметка японецът се пречупи в деветия гейм, а оттам връщане нямаше и с подаване на 30 испанецът окончателно сложи точка на спора с  Япония.



Мачът на двойки няма да има никакво значение за техния отбор, но за този на Япония ще има ключово значение, за да може те да имат шанс да са сред двата най-добри втори отбора на ATP Cup.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Испания с нова убедителна победа след 2:0 срещу Япония Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook