Испания триумфира на финалите на Дейвис Къп след победи на Надал и Агут

от в 22:17 на 24.11.2019
В


Испания са новите шампиони на Купа Дейвис. Домакните показаха за пореден ден повече хъс и напълно резонно в оптимален състав надвиха отбора на Канада. Финалният двубой се разви без да има дори мач на двойки, защото недавайки дори сет, испанците видгнаха трофея.



В първата среща за деня Роберто Баутиста Агут се наложи със 7:6(3) 6:3 над Феликс-Оже Алиасим в много равностойна среща. Испанецът се завърна в отбора на домакините само 3 дни, след като загуби своя баща, но дори това не му попречи да покаже игра на много високо ниво и да триумфира.



През първата част двамата сервираха убедително и заслужено се добраха до тайбрек, а там няколко грешки в решаващата фаза, наклониха везните в полза на Агут. През втория сет Баутиста успя първи да поведе с брейк и дори имаше възможност да излезе с втори такъв, но за сметка на това Алиасим съумя да се събере и се завърна в срещата. Това обаче бе епизодичен поддем в играта на Феликс, защото впоследствие отново Агут беше този, който взе контрол над събитията и затвори двубоя в своя полза.

„Бях в състояние да играя днес заради моите съотборници, които ни класираха на финала. Не бих заменил подкрепата в този момент с нищо на света“, каза след последната точка Баутиста Агут.



По-късно във втората среща безспорния лидер на домакините и световен №1 - Рафаел Надал отново демонстрира класата си на корта и след повече от уверен мач победи Денис Шаповалов. Младокът даде всичко от себе си по време на мача, но така и не успя да надделее над Матадорът и след 6:3 7:6 (7) позволи на испанецът да осигури нужната втора победа за своята страна.



През първата част двамата бяха равностойни, а въпреки че на няколко пъти съумя да се измъкне след серия от грешки, в осмия гейм Денис се пропука и Рафа взе брейк преднина, а както до момента, така и след пробива, Надал нямаше никакви проблеми да затваря своите геймове. В целия сет пък Матадорът бе загубил едва три точки на свое подаване, което видимо бе силно демотивиращо за младия Шаповалов.

През втората част нивото на сервис на Рафа обаче спадна и това и бе основната причина Денис да започне да играе доста по-уверено и агресивно и това му помогна и да се добере до тайбрек. В него двамата си размениха по един минибрейк в началото, а при 6:5 Шаповалов запази самообладание и отрази шампионската точка пред опонента си, но при следващата такава при 7:8 Рафа намери правилния удар и по този начин и затвори мач в своя полза, като така направи Испания шампион на тазгодишната Купа Дейвис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Испания триумфира на финалите на Дейвис Къп след победи на Надал и Агут В

Коментари





Следвайте ни в Facebook