Испански тенис празник: Агут и Буста са 1/4-финалисти в Майорка

от в 07:00 на 24.06.2021
Тея Кръстева

Във вторник 39-годишният испанец Фелисиано Лопес се класира за четвъртфиналната фаза на турнира от категория ATP 250, провеждащ се на трева в Майорка, а през днешният ден още двама представители на домакините се наредиха сред последните 8 в надпреварата - Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо Буста.

Агут постигна двусетов успех над италианеца Стефано Траваиля с 6:3 7:5 за по-малко от час и половина игра. В началото на първия сет и двамата тенисисти показа колебания на собствен сервис, разменяйки си по няколко точки за пробив, само че до брейк така и не се стигна. Първият удар бе нанесен от световния номер 10 Баутиста Агут, който поведе с пробив аванс и 5:3, а след това не срещна проблеми, сервирайки за спечелването на откриващата част - 6:3.
Във втория сет Траваиля повиши нивото си на представяне, не позволявайки подаването му да бъде пробито, но все пак класата на по-високо ранкирания тенисист каза своята дума, тъй като Баутиста Агут успя да направи брейк в последния възможет момент, а с това и да спечели двубоя - 6:3 7:5. В спор за място на полуфинала Роберто ще се изправи срещу американеца Сам Куери.

В друг двубой от днешната програма световният номер 13 Пабло Кареньо Буста записа чист успех с 6:4 6:4 над чеха Иржи Весели, но въпреки красноречивия резултат испанецът показа колебливост при точките си пробив, реализирайки едва 2 от 10-те си възможности. На 1/4-финалите Буста ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън. 

Още в първото подаване на чеха Буста се добра до 3 последователни брейк бола, само че не успя да материализира нито един от тях. Все пак испанецът записа пробив, повеждайки с 3:1, но след това пропиля още 3 възможности за пробив. Самият Иржи Весели достигна до точка за рибрейк при 4:3, само че световният номер 13 не позволи на съперника си да поеме инициативата - 6:4.

Вторият сет бе много по-равностоен, но все пак по-богатият опит на Буста оказа своето влияние и по този начин испанецът се добра до крайния успех след час и 37 минути - 6:4 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Испански тенис празник: Агут и Буста са 1/4-финалисти в Майорка Тея Кръстева
Теми:  
роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook