Истински крах за шампиона: Синер даде само три гейма на Медведев и го детронира в Маями!

от в 22:26 на 29.03.2024
Елеонора Александрова

Двубоят между двама от най-добрите тенисисти в момента, този между Яник Синер и Даниил Медведев, се очакваше да бъде един от най-интересните сблъсъци в Маями Оупън. Противно на очакванията, мачът не ни предложи очакваната интрига, като италианецът разгроми опонента си с 6:1, 6:2 и заслужено намери място на финала във Флорида, където ще срещне победителя между Григор Димитров и Александър Зверев, които ще се борят за място на финала в 01:00 часа българско време.

Първият сет започна по кошмарен начин за руснака, който допускаше много грешки, за сметка на по-младия му противник, който бе на съвсем другия полюс. Аналогично играта се разви в полза на италианеца, който изцяло доминираше с изключителна агресия и защита в играта и само класата на бившия номер 1 направи някои от подаванията по-оспорвани, ала актуалният шампион на Аустрелиън Оупън успешно реализира два поредни пробива, чрез които изцяло да поеме контрола и съответно да загуби само един гейм в хода на целия сет.

Агресивната и безпогрешна игра на Синер продължи и във втората половина на двубоя. Макар и Медведев да изглеждаше с една идея по-уверен в следващите минути, способността на опонента му да поддържа преднината си в геймовете си пролича и в този момент, което отново накара играта на по-опитния тенисист да се разпадне. Така, по подобие на предната част, италианецът отново проби два пъти началния удар на миналогодишния шампион на Маями и спечелвайки втория сет с 6:2, се класира за втори пореден финал във Флорида!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Истински крах за шампиона: Синер даде само три гейма на Медведев и го детронира в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
даниил медведев | маями | обзор | полуфинал | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook