Истински подвиг: Тревизан сломи Сакари в 3-часова битка; Италия води на Гърция с 2:0

от в 14:55 на 06.01.2023
Калоян Соколов

Отборът на Гърция определено не е сред най-комплексните в тазгодишното издание на United Cup, но Стефанос Циципас и Мария Сакари компенсират липсата на дълбочина в селецията на южните ни съседи и досега неизменно печелеха своите срещи на сингъл, а също така са непобедени и в тандем, когато се е стигало до решителни смесени двойки.

Днес обаче тази тенденция беше нарушена, след като Мартина Тревизан изигра най-силния си мач на твърди кортове в своята кариера, преодолявайки съпротивата на Мария Сакари в среща продължила цели 3 часа и 14 минута - 6:4 6:7(4) 7:5. По този начин полуфиналистката от Ролан Гарос даде преднина на Италия в полуфиналия сблъсък от надпреварата и до голяма степен реши нещата в полза на "адзурите", имайки предвид явното им предимство на всички постове, ако изключим първите ракети при мъжете.

Срещата започна с предимство за италианката, която веднага се откъсна с пробив напред, но нейната опонентка отреагира моментално и изравни геймовете. Последва нов брейк в актива на Тревизан, само че този път тя съумя да развие предимството си и контрираше успешно всеки един опит на Сакари да изостри играта, което я изведе до триумфа в откриващата част.

Подемът на аутсайдерката не спря дотук и тя потегли ударно във втория сет, ала отново не можа да развие преднината си и гъркинята усети момента да повиши равнището си, печелейки пет от следващите шест гейма, за да се откъсне напред при 5:3. Обратите едва сега започваха, тъй като Тревизан отново излезе напред за 6:5, но Сакари нямаше намерение да се предава и показа по-здрави нерви в последвалия тайбрек, изравнявайки общия резултат.

Решителната част ни предложи множество спиращи дъха размени, а по-нискокласираната състезателка впечатли със своята смелост, като често разнообразяваше темпото с излизания към мрежата, където неколкократно впечатли с качеството на волетата си и закономерно дръпна с 4:2. За пореден път обаче балканската тенисистка щеше да се завърне в надпреварата за сета и дори да поведе с 5:4, но оттам насетне не спечели нито гейм повече в двубоя.

Другият мач за деня противопостави Лоренцо Музети на тийнейджъра Стефанос Сакеларидис. 18-годишният играч вече беше записал едн успех от началото на United Cup, наделявайки над белгиеца Зизу Бергс, само че днес бързо стана ясно защо Музети се намира с близо 780 позиции над своя опонент в ранглистата на ATP и в крайна сметка шампионът от Неапол се наложи с категоричното 6:1 6:1, извеждайки Италия до комфортен аванс от 2:0 победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Истински подвиг: Тревизан сломи Сакари в 3-часова битка; Италия води на Гърция с 2:0 Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | wta | гърция | италия | мария сакари | мартина тревизан | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook