Исторически кадри: Надал пое щафетата от Зидан и участва в запалването на олимпийския огън!

от в 07:48 на 27.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал взе участие във финалното предаване на олимпийския огън. Обикновено тази своеобразна щафета е съставена единствено от спортисти, които са представители на страната домакин, но французите съвсем естествено направиха изключение за 14-кратния шампион на Ролан Гарос и огромен любимец на феновете в Париж. Рафа пое факлата от футболната легенда Зинедин Зидан, който награди Матадора с "Купата на мускетарите" през 2005-а година, когато испанецът за пръв път триумфира на клея във френската столица.

Впоследствие Надал пренесе ценната факла на борда на лодка, в която беше друга от най-бележитите фигури в историята на тениса, а именно Серина Уилямс, като на борда също така беше 9-кратния олимпийски златен медалист Карл Люис и символа на спортната гимнастика Надя Команечи. Плавателният съд направи кратък тур по река Сена, в който атлетите можеха да се насладят на заслужените овации по техен адрес, а 22-кратният "мейджър" шампион стоеше изправен най-отпред и гордо осветяваше пътя на останалите си колеги.

Впоследствие Рафа слезе на брега и предаде щафетата на някогашнаъс номер едно в тениса Амели Моресмо Моресмо (настоящ турнирирен директор на Ролан Гарос), която пренесе факела в Лувъра. Накрая джудистът Теди Ринер и бившата звезда на френската лека атлетика, Мари-Жозе Перек, имаха честта да запалят уникалния "котел", който приличаше на издигащ се балон в знак на почит към първия „аеростатичен“ полет на братя Монголфие във Версай през 1783-та година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Исторически кадри: Надал пое щафетата от Зидан и участва в запалването на олимпийския огън! Калоян Соколов
Теми:  
любопитно | париж 2024 | рафаел надал | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook