Мачове на живо
Очаквано начало 03:30ч.
Григор Димитров
Кевин Кинг

Исторически промени за Купа "Дейвис", Жерар Пике инвестира в проекта

от в 18:44 на 16.08.2018
Георги Христов

Бордът на директорите на Международната федерация по тенис (ITF) одобри историческата реформа в турнира за "Купа Дейвис", неофициално световно отборно първенство за мъже.

От 2019 година в елита на надпреварата ще участват 18 състава, а шампионът ще бъде излъчен в рамките на седмица след края на сезона. Първото издание в новия формат ще се състои от 18 до 24 ноември в Мадрид (Испания) или Лил (Франция), като домакинът ще бъде уточнен в близките седмици. Наградният фонд ще бъде 20 милиона долара.

В квалификациите през февруари 2019 година ще започнат 24 отбора от настоящата Световна група и група I, като след директна елиминация напред продължават 12 тима. Към тях в схемата на финалите ще се присъединят четирите полуфиналисти от този сезон, както и още два отбора с "уайлд кард".

Турнирът на "Купа Дейвис" ще разчита на финансовата подкрепа на компанията "Космос", чийто основател и президент е футболистът на Барселона и на испанския национален отбор Жерар Пике. Двете страни подписаха 25-годишен договор, като "Космос" се ангажира да инвестира общо 3 милиарда долара за периода.

Оцени тази статия:
Исторически промени за Купа "Дейвис", Жерар Пике инвестира в проекта Георги Христов
Теми:  
дейвид хагърти | жерар пике | купа дейвис | тенис | тенис правила

КоментариОще по темата

Следвайте ни в Facebook