Историческо: Девойките на България спечелиха титлата на Европейското първенство до 18г.!

от в 18:38 на 03.08.2022
Калоян Соколов

Девойките на България до 18 години триумфираха с титлата на Европейското отборно първенство във Франция. Талантливите ни момичета спечелиха във финала срещу Нидерландия с 2:0 победи. Това е първа титла в историята за националния отбор на страната ни в тази възрастова група от Европейско отборно първенство!

Нашите представителки спечелиха шест последователни победи, за да се поздравят с първото място. На полуфиналите България победи топ поставения състав на Чехия, а на четвъртфиналите се наложи над Унгария. Предната седмица българките спечелиха убедително първото място на турнира в Арад (Румъния). Там те надделяха над тимовете на Швеция, Румъния и Словакия.

Михаела Цонева даде преднина срещу Нидерландия след триумф с 6:3 6:4 над Нина Варгова, а след това Денислава Глушкова победи с 6:4 6:4 Никола Даубнерова, с което титлата беше подпечатана. България се представи в състав Денислава Глушкова (ТК "Дема", гр.София), Михаела Цонева (ТК "Габрово", гр.Габрово) и Дария Великова (ТК "Изида", гр.Добрич). Треньор на България е Михаил Атанасов, а кондиционен треньор е Милен Илиев.

Източник: БФТ


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Историческо: Девойките на България спечелиха титлата на Европейското първенство до 18г.! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | българия | Обзори | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook