Историческо постижение ли? Вече имаме не един, а двама състезатели с календарен шлем през 2021-а!

от в 15:34 на 12.09.2021
Диана Андреева

Докато света е насочил поглед в очакване към днешния финал между Новак Джокович и Даниил Медведев, малко хора обърнаха внимание на историческото постижение, което Гордън Рийд и Алфи Хюит постигнаха. Двойката спечели и четвъртия турнир от Големия шлем през вчерашния ден, с което се превърнаха в първия отбор в историята на професионалния тенис за хора в инвалидни колички, който печели всички мейджър надпревари в годината. 

Приказката за Гордън Рийд и Алфи Хюит започна още преди пет години, когато те печелят първата си мейджър титла заедно на Уимбълдън 2016. От тогава успехите им нямат край, а те се утвърждават като двама от най-добрите тенисисти в тази дисциплина. През сезон 2021 играта им достигна върхова форма, а перфектното разбирателство помежду им ги изведе до спечелването не само на една, ами на цели четири трофея от Големия шлем. 

През днешния ден ще можем да видим и още едно историческо постижение, в случай, че Новак Джокович успее да надиграе световния номер две Даниил Медведев. При победа в полза на сърбина, той ще се поздрави и с последната победа на US Open 2021, която ще му донесе не само трофея на турнира, но и ще превърне в реалност неговата мечта - Календарния шлем. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Историческо постижение ли? Вече имаме не един, а двама състезатели с календарен шлем през 2021-а! Диана Андреева
Теми:  
us open | календарен шлем | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook