Историческо: Швьонтек записа рекордна 33-та поредна победа и е 1/2-финалистка на РГ!

от в 16:54 на 01.06.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек е безспорният властелин в дамския тенис и не е губила от 16 февруари насам, когато отстъпи на Йелена Остапенко в Дубай. Оттогава полякинята се намираше в серия от 5 поредни спечелени титли и общо 32 последователни победи, което е изравнен рекорд с постижението на Жустин Енен от 2008-а година. Днес пък световната номер едно направи решителната крачка към подобряването на един от най-значимите рекорди в тениса, след като не остави шансове на американката Джесика Пегула, надигравайки я с 6:3 6:2 и така намери място в полуфиналите на Ролан Гарос. Бившата шампионка е единствената оцеляла представителка на топ 10 в турнира и само Дария Касаткина я дели от ново класиране за финала във френската столица.

Топ поставената проби още в първия сервис гейм на съперничката си, но Пегула оказваше неочаквано сериозна съпротива в началото и веднага стигна до рибрейк. 11-тата в света не се притесняваше да влиза в скоростни размени от дъното на корта с фаворитката за трофея и често надделяваше в тези своеобразни дуели. Все пак Швьонтек отговори на предизвикателството и нанесе своя удар при 3:3, когато пласира неспасяем бекхенд по правата и не загуби нито гейм повече в откриващата част.

Вторият сет протече значително по-спокойно за водачката в схемата, чийто агресивен подход изцяло подчини финалистката от Мадрид и не след дълго полякинята се сдоби с аванс от 4:1. Американката отказа да се предаде и нейните плоски отигравания тормозеха сериозно отбраната на Швьонтек, само че тя не си позволи да допусне някакъв обрат и отмъкна още веднъж съперниковото подаване, реализирайки своя мачбол с нов топовен уинър от обратния си удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Историческо: Швьонтек записа рекордна 33-та поредна победа и е 1/2-финалистка на РГ! Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook