Историческо: За пръв път Антарктика ще бъде домакин на тенис събитие!

от в 19:00 на 27.11.2021
Диана Андреева

Тенисистите през годините многократно са се включвали в благотворителни кампании и събития, с цел чрез своята слава сред обществото да привлекат внимание към актуални за ежедневието ни проблеми - расизъм, световен глад... Братята Джон и Патрик Макенроу обаче ще направят нещо, което е прецедент в историята - ще изиграят демонстративен мач на борда на кораб, който ще бъде на котва край Южния полюс.

Antarctica Open 2022 ще бъде първият в историята професионален тенис мач, който ще се състои на Антарктика. Основната цел на събитието ще бъде да се привлече вниманието на обществото към нарастващите проблеми, породени от глобалното затопляне и най-вече топенето на леднчиците.

Все още не е известна датата на събитието, но то няма да бъде излъчвано на живо, като единствените зрители ще бъдат малцината души, които са допуснати на кораба. За да се направи дори още по-голямо впечатление за значимостта на екологията, превозното средство ще се придвижва чрез иновативна технология, която произвежда едва 25% вредни емисии спрямо тези, които щяха да бъдат отделени във въздуха при обикновен кораб. 

Съперничеството на седемкратния шампион от Шлема Джон с брат му Патрик започва през далечната 1985 година. По-малкият от двамата Макенроу така и не успява да се доближи до успехите на сингъл, които неговият брат постига, но бившият №28 се радва на доста по-добро представяне при тандемите, където има спечелени 16 титли, включително и такава от Ролан Гарос през 1989 г.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Историческо: За пръв път Антарктика ще бъде домакин на тенис събитие! Диана Андреева
Теми:  
Благотворителен турнир | благотворителност | джон макенроу | патрик макенроу

Коментари





Следвайте ни в Facebook