Историята се повтори: Австралийска двойка наследи Кирьос и Кокинакис на трона в Мелбърн!

от в 15:14 на 28.01.2023
Мирела Николова

Миналогодишната надпревара на двойки при мъжете на Аустрелиън Оупън завърши с изненадващ триумф на местните любимци Ник Кирьос и Танаси Кокинакис, които се превърнаха в едва първия тандем в историята на турнирите от Големия шлем, който участва с "уайлдкард" и впоследствие успява да извърви целия път до трофея. Историята обаче се повтори изцяло през този сезон, след като техните сънародници Джейсън Кублер и Ринки Хиджиката, също получили право на участие посредством специална покана от организаторите, достигнаха до титлата.

Също както Кирьос и Кокинакис през миналия сезон, така и сега Кублер и Хиджиката надделяха над топ поставените Уесли Кулхоф и Нил Скупски по пътя си към финалния двубой. Там те наложиха волята си над Юго Нис и Ян Желински след два оспорвани сета - 6:4 7:6(4), за да се превърнат в шампиони при едва дебютната си поява на корта като тандем.

Представителите на домакините стартираха двубоя с изключително сериозна доза увереност и още в откриващите минути се възползваха от напрежението, обхванало техните съперници, за да реализират ранен пробив и да се откъснат с 3:1. Впоследствие те продължиха да бъдат безпогрешни във всеки един аспект и благодарение на отличното си сработване и първокласни волета в близост до мрежата съумяха да опазят безпроблемно преднината си, за да поведат в отделните части.

Във втория сет станахме свидетели на пълна доминация от страна на сервиращите, които със сервиса си си осигуряваха предимство в разиграването, за да завършат с печеливш удар. В хода на частта не се стигна до нито една точка за пробив, поради което изходът ѝ дойде в тайбрек. Там Кублер и Хиджиката успяха да се възползват от енергията, получавана от трибуните, и съвсем скоро можеха да отпразнуват своята първа съвместна титла!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Историята се повтори: Австралийска двойка наследи Кирьос и Кокинакис на трона в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | джейсън кублер | Обзори | ринки хиджиката

Коментари





Следвайте ни в Facebook