Историята се повтори: Музети осъществи немислим обрат и постави Зверев на колене във Виена!

от в 20:22 на 25.10.2024
Елеонора Александрова

Лоренцо Музети елиминира топ поставения  Александър Зверев в 1/4 финалите на турнира във Виена. Втората ракета на Италия, който спря мечтата на олимпийския шампион от Токио да завоюва олимийско отличие за втори пореден път, отново се оказа препъникамък за него и в австрийската столица, след като го сломи в 3-сетова епика - 2:6 7:6(5) 6:4 за 2 часа и 39 минути игрово време.

Бронзовият медалист от Токио беше изправен пред 3 скрити мачбола във втория сет и губеше с 0:3 в последвалия тайбрек, но съумя да сътвори невероятен обрат, за да запише най-голямата си победа на твърди кортове в своята кариера, а успехът над световния номер 3 му гарантира 1/2-финална среща с британеца Джак Дрейпър, след коят един от двамата ще остане без шансове за класиране в Торино.

Moщта на Зверев вземаше връх над техничния му съперник, а грешките не италианеца го поставиха в неизгодна позиция от самото начало. Всичко това позволи на фаворита да поведе с пробив още след първия гейм,а  германецът продължаваше да пронизва линиите с любимия си бекхен по обратния диагонал, което доведе до втори брейк в полза на Зверев, който направи геймвоете 5:2 и скоро откриващата част беше в историята.

Във втората част Музети започваше да играе все по-освободено и с елегантна къса топка съумя да реализира първия си пробив от началото на мача, за да поведе с комфортното 3:0. Бронзовият медалист от Париж продължаваше да лети по корта и беше напът да пробие за втори път за аванс от 5:1, само че точно тогава обаче настъпи спад в играта му, а опитът на Зверев му помогна да се завърне в играта с нулев рибрейк в седмия гейм за 3:4 от негова гледна точка.

Световният номер 3  дори имаше възможност за втори пореден брейк в единадесетия гейм, където се откъсна напред с 0:40, но италианецът се мобилизира навреме и докара сета до тайбрек, където навакса изоставане от 0:3 точки и вкара мача в решителна част.

Възходът в играта на Музети продължи и в началото на финалната част. Италианецът започна ударно, повеждайки с двоен пробив при 3:0, ала Зверев не беше казал последната си дума и съумя да намали изоставането си до 2:3.

Това обаче не повлия негативно на неговия изключително вдъхновения съперник, като световният номер 17 запази аванса си от един пробив до самия край и записа своята втора поредна победа над представителя на топ 3!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Историята се повтори: Музети осъществи немислим обрат и постави Зверев на колене във Виена! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | виена | лоренцо музети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook