Историята се повтаря: Григор Димитров и Зизу Бергс отново са въвлечени в 3-дневна епопея

от в 13:37 на 06.10.2024
Калоян Соколов

3-дневната епопея от Ролан Гарос между Зизу Бергс и Григор Димитров се повтаря. Вчера срещата между двамата от Мастърса в Шанхай беше прекъсната при аванс от 6:3 1:4 в полза на Димитров и трябваше да бъде рестартирана през днешния ден, но времето в китайския мегаполис не го позволи.

По този начин ситуацията за българина става изключително неприятна, тъй като утре е много вероятно да му се наложи да изиграе още един мач, ако спечели срещу Бергс, имайки предвид, че става въпрос за среща от втория кръг на турнира, а играчи като Яник Синер и Даниил Медведев са вече в четвъртия кръг на състезанието, възползвайки се от шанса да играят под покрива на централния корт.

Всичко това напомня на случилото се на Откритото първенство на Франция, когато същите играчи отново имаха 3-дневен дуел, а тогава Григор разкри как за пръв път в кариерата му е бил принуден да стои 15 часа в съблекалнята и видимо не беше никак доволен от стечението на обстоятелствата.

Припомняме ви, че срещата на световния номер 10 започна на корт Grandstand 2 и принципно трябва да бъде завършена именно там според правилника на ATP, но не е изключено да се стигне до изключение, а положителното е, че утре времето в Шанхай се очаква да бъде далеч по-благосклонно спрямо тенисистите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Историята се повтаря: Григор Димитров и Зизу Бергс отново са въвлечени в 3-дневна епопея Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook