Италианци разочароваха домакините и се превърнаха в първите шампиони на US Open 2024!

от в 00:01 на 06.09.2024
Елеонора Александрова

Сара Ерани и Андреа Вавасори са новите шампиони на US Оупън при смесените двойки и първите тенисистки триумфирали на тазгодишната надпревара в Ню Йорк! Италианското дуо надигра представители Тейлър Таунсенд и Доналд Йънг със крайното 7:6(0) 7:5 за 1 час и 28 минути игрово време.

Срещата започна равностойно, като и двете двойки печелеха скоропостижно своите подавания. С течение на времето обаче италианската двойка постепенсено започваше да взима превес над своите съперници и в резултат на това поведе с пробив за аванс от 6:5.

Таунсенд и Йънг показаха характер и отвърнаха с рибрейк, за да се стигне в тайбрек, ала дългият гейм се превърна в истинска наказателна акция от Ерани и Вавасори, които не загубиха нито точка и поведоха в сетовете.

Въпреки неприятния завършек на първата част, то местните любимци продължиха да бъдат напълно равностойни съперници на третите поставени. Ерани и Вавасори обаче показаха класата си и си осигуриха преднина от брейк в четвъртия гейм, демонстрирайки страхотни рефлекси в близост до мрежата.

По подобие на първата част, американците отново показа, че не са готови да отстъпят лесно и изравниха резултата при 4:4. Таунсенд и Йънг продължаваха да играят вдъхновено срещу фаворитите, ала при 6:5 италианците отново поеха инициативата и затвориха мача, с което се поздравиха с титлата в Ню Йорк. Това е първа "мейджър" титла за Вавасори и пета за опитната му партньорка (олимпийска шампионка от Париж в дамското каре), а любопитна подробност е, че това беше последен мач в кариерата на Доналд Йънг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Италианци разочароваха домакините и се превърнаха в първите шампиони на US Open 2024! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | андреа вавасори | доналд йънг | Обзори | сара ерани | смесени двойки | тейлър таунсенд

Коментари





Следвайте ни в Facebook