Италия е аут: Първите в света сразиха Синер и Фонини и изпратиха Хърватия на 1/2-финал!

от в 00:32 на 30.11.2021
Мирела Николова

Италия влезе в тазгодишните финали на Купа "Дейвис" като един от изявените фаворити, но днес пътят им в надпреварата приключи, след като хърватите спечелиха решителния двубой на двойки. Никола Мектич и Мате Павич отново защитиха реномето си и лидерската позиция в ранглистата, изнасяйки пореден впечатляващ мач, за да осигурят място на Хърватия във финалната четворка. Този път тяхна жертва станаха Яник Синер и Фабио Фонини, които не успяха да окажат нужната съпротива на олимпийските шампиони, и така хърватите резервираха билета си за полуфиналите след категоричното 6:3 6:4. 

От самото начало на срещата си личаха опитът и класата ва хърватския тандем, които бяха отлично синхронизирани и се чувстваха изключително комфортно в близост до мрежата, откъдето контролираха разиграванията и неточностите бяха в минимално количество. Те не допуснаха спад в нито един момент от частта, докато серия от неточности на Фонини коства на италианците инкасиране на пробив в четвъртия гейм, който бе и решаващ за изхода на дебютния сет.

Двойковите специалисти продължиха да поставят под натиск противниковите подавания и макар "адзурите" да успяваха да намерят начин да излязат от затрудненото положение, поддържайки паритета в резултата, то при 3:3 неизбежното се случи, след като Фонини за пореден път не бе никак убедителен на начален удар и предаде гейма си след двойна грешка. Получили инициативата, Мектич и Павич крачеха устремено към крайната победа и съвсем скоро класираха страната си на полуфинал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италия е аут: Първите в света сразиха Синер и Фонини и изпратиха Хърватия на 1/2-финал! Мирела Николова
Теми:  
atp | купа дейвис | мате павич | никола мектич | Обзори | фабио фонини | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook