ITF работят по създаването на нов фонд в подкрепа на тенисистите

от в 09:47 на 19.05.2020
Димитър Беловски

Международната тенис федерация работи по нов фонд в подкрепа на по-ниско ранкираните тенисисти, съобщава Reuters.

Както е известно тенис сезона е прекъснат от средата на месец март и няма да се играят официални тенис турнири поне до края на месец юли, тъй като ограничителните мерки за пътуване, които въведоха повечето държави с цел ограничаване на разпространението на заразата, все още не са отпаднали.

По-рано този месец ITF, ATP, WTA и четирите турнира от Големия Шлем създадоха фонд от над 6 милиона долара в помощ на 800 играчи, които се намират по-назад в ранглистата.

Новият фонд, който ще бъде факт има за цел да подкрепи играчите, които се намират между 501 и 700 в световната ранглиста. За да получат помощта обаче те не трябва да получават помощи от други програми за помощ в тениса. Още детайли около новия фонд ще бъдат оповестени на 2 юни на среща на борда на директорите.

„Правим всичко по силите си, за да се сигурни, че талантливите играчи, които вървят по пътя на ITF ще получат подкрепата, от която имат нужда и ще продължат да се развиват през тези несигурни времена,“ заяви Дейвид Хагърти в изявление.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ITF работят по създаването на нов фонд в подкрепа на тенисистите Димитър Беловски
Теми:  
ITF | дейвид хагърти

Коментари





Следвайте ни в Facebook