ИУ: Беретини бе притиснат до ръба от датски тийнейджър, но не допусна изненада!

от в 06:51 на 14.03.2022
Мартин Петков

Матео Беретини премина през тежък месец, след като достигна полуфиналите на Аустрелиън Оупън в началото на годината. Италианецът загуби рано в Рио, като седмица по-късно напусна надпреварата в Акапулко с контузия. Световният номер 6 през днешния ден стартира на първия Мастърс 1000 турнир за годината, този в Индиън Уелс, където срещна един от най-видните представители на новата генерация в лицето на Холгер Руне. Двубоят беше изпълнен с агресивни удари, търсещи бърз развой на събитията, както и борба за всяка топка, но Беретини демонстрира по-големия си опит, за да спечели точките във важните мигове, което се оказа ключово за успеха му след 6:3 4:6 6:4. За финалиста от Уимбълдън предстои сблъсък срещу Лойд Харис в следващата фаза на турнира в Калифорния.

Началото ни предостави равнопоставеност между двамата тенисисти на корта, преди скоро след това италианецът да реализира пробив, с който да се откъсне напред. С течението на частта се стигна до редуциране на изоставането от страна на младежа, но световният номер 6 не остана назад и с рибрейк си възвърна преднината. Беретини изпита трудности още в идния си гейм, като за пореден път се довери на най-силното си оръжие в лицето на началния удар, който не го предаде и полуфиналистът от АО отмъкна откриващия сет.

Във втората част и двамата изпитаха еднократно колебания при своите сервис геймове, като им се наложи да отразяват брейкболи, с което се справиха безпроблемно. Руне намираше все по-добре оптималното ниво в своята игра, затрудняваше максимално именития си противник, за да предизвика неточности при него на начален удар, от което се възползва отлично и възстанови равенството в отделните части.

В началото на третия сет италианецът даде ясно да се разбере, че иска да си върне превъзходството на корта и съумя да пробие, благодарение на неразчетено излизане в близост до мрежата от страна на младия му съперник. Беретини прие дефанзивна роля, с която целеше единствено да печели своите сервис геймове и стратегията му се оказа печеливша, за да може след тежки мигове на начален удар да матира датчанина, оползотворявайки първия си мачбол.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ИУ: Беретини бе притиснат до ръба от датски тийнейджър, но не допусна изненада! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | матео беретини | следваща генерация | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook