ИУ: Григор стартира срещу герой от АО или трикратен ATP шампион; в една 1/4 е с Циципас

от в 02:50 на 07.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще открие кампанията си в Индиън Уелс с мач срещу един измежду Джейсън Кублер (световен номер 71) и Лоренцо Сонего (световен номер 60). Това отреди жребият за първата "Мастърс" надпревара през настоящия сезон. Първата ни ракета определено доскоро не можеше да се похвали с някакви сериозни постижения на турнира в Калифорния, който исторически беше най-неуспешния за него от сериите "Мастърс", но в последните две години се отчете с достигане до полуфинал и четвъртфинал, така че определено може да бъде уверен в силите си, имайки предвид и отличните си изяви от началото на 2023-та.

Началото на битките в основната схема ще бъде дадено на 8-ми март, а Димитров е поставен под номер 21 и ще започне участието си директно от втория кръг. Там българинът ще трябва да се изправи срещу напълно непознат съперник, защото не е срещал нито един от Сонего и Кублер, а определено италианецът изглежда като по-тежката опция, тъй като е трикратен ATP шампион и през миналата седмица достигна до четвъртфиналите в Дубай, надигравайки световния номер десет - Феликс Оже-Алиасим. Кублер пък дебютира в топ 100 едва през миналия сезон, достигайки до осминафиналите на Уимбълдън. 29-годишният тенисист е перфектното доказателство, че никога не е късно да направиш големия си пробив в Тура и в момента заема своята рекордна 71-ва позиция в света на сингъл, а на двойки заедно с Ринки Хиджиката завоюва трофея на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

При евентуално класиране за третия кръг, то вероятно Григор ще излезе на корта за мач с Франсис Тиафо, който е поставен под номер 14 и непрекъснато прогресира в световната класация. Класиране за осминафиналите пък ще донесе възможност на нашия сънародник да премери сили за пореден път със Стефанос Циципас, от когото вече губи пет пъти подред, докато Камерън Нори и Андрей Рубльов са сред възможните съперници за Гришо на четвъртфиналната фаза, като любопитната подробност е, че именно тези състезатели спряха родния ни представител в последните две издания на турнира.

Ето и пълен жребий за Мастърса в Индиън Уелс:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ИУ: Григор стартира срещу герой от АО или трикратен ATP шампион; в една 1/4 е с Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook