ИУ: Хачанов отново разгроми Буста; Басилашвили ще играе на дебютен 1/8-финал

от в 01:42 на 13.10.2021
Владислав Риждов

Карен Хачанов изигра втори пореден солиден двубой и се справи със съпротивата на Пабло Кареньо Буста с резултат 6:0 6:4, като по този начин се класира за осминафиналите в Индиън Уелс.

В хода на цялата среща играта на руснака бе на високо ниво и нито за миг той не изпусна инициативата. В откриващата част Хачанов стартира по перфектен начин, като на бърза ръка взе първите две подавания на испанеца, за да направи аванса си в резултата 3:0. До края Буста така и не успя да излезе от дупката, в която бе изпаднал, и световният номер 29 поведе уверено в общия резултат, печелейки на нула частта. През втория сет силите на корта се поизравниха, но въпреки това Буста не успя да постави под сериозно напрежение опонента си. 24-ят в схемата се нуждаеше само от един брейк, който запази със стабилна игра, за да запише втори пореден чист успех над световния номер 15.

 

В друг двубой от днешната програма Алберт Рамос-Виньолас удължи победната си серия и също е на осминафинал в надпреварата. Жертва на испанеца този път беше Николоз Басилашвили, а световният №48 надделя с резултат 6:4 7:5 за час и 

Виньолас, който отстрани последователно Лоренцо Музети и Феликс Оже-Алиасим, излезе напред в резултата, след като в началото двамата с грузинеца си бяха разменили бързи геймове. Испанецът направи серия от три поредни гейма, за да поведе с 5:2 и въпреки че до края на сета срещна съпротива от Басилашвили, успя да вземе откриващата част. Във втория сет №29 в схемата се окопити и пое контрола над случващото се на корта. Басилашвили пречупи сервиса на Виньолас и бе само на гейм от изравняването на общия резултат, повеждайки с 5:2. Това обаче не се оказа толкова лесна задача за световния номер 36, но той все пак спечели сета, надделявайки в последвалия тайбрек.

Решаващата част започна отлично за грузинския състезател. Басилашвили показа увереност в представянето си, докато Виньолас сякаш не бе преодолял момента, в който сервираше за победата, но се провали. Басилашвили реализира два брейка само за няколко минути, които се оказаха напълно достатъчни, за да го изпратят към следващата фаза.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ИУ: Хачанов отново разгроми Буста; Басилашвили ще играе на дебютен 1/8-финал Владислав Риждов
Теми:  
индиън уелс | карен хачанов | мастърс 1000 | николоз басилашвили | обзор | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook