ИУ: Надал - Раонич на старта, Руне чака победителя; Алкарас и Синер в една половина (жребий)

от в 05:23 на 05.03.2024
Мартин Петков

Мастърс 1000 турнирът в Индиън Уелс по традиция открива сезона за надпреварите от подобна категория и с това събира целия елит на световния тенис, при което не е толкова учудващо, че мнозина го определят като "петия турнир" от Големия шлем. Тазгодишното издание на състезанието отново обещава да бъде блестящо, след като именно в Калифорния ще станем свидетели на завръщането в АТР Тура след "австралийското лято" за двете живи легенди на любимия ни спорт - Новак Джокович и Рафаел Надал, които ще бъдат до голяма степен основния обект на внимание в хода на турнира, като непосредствено след тях се нареждат и двете огромни звезди на бъдещето, в лицето на защитаващия шампион Карлос Алкарас и носителя на трофея от Аустрелиън Оупън - Яник Синер.

Тази нощ пък бе изтеглен и жребият за надпреварата в "Златния щат", като схемата още на самия старт ни разкрива безкрайно интригуващи сблъсъци начело с дуела между Рафаел Надал и Милош Раонич, който само допреди малко над половин десетилетие щеше да срещне двама представители на световния топ 5, докато предстоящата им битка изправя играчи, участващи благодарение на "защитен ранкинг". Безспорно и това е разковничето за откриващия кръг в Индиън Уелс, докато още във втория етап ни очаква огромна порция от зрелищни мачове, а сега нека да разгледаме в малко по-задълбочени детайли и пътя към титлата на част от фаворитите в надпреварата.

В ролята на водач в схемата е Новак Джокович, който ще се завърне на корта за първия си мач от Аустрелиън Оупън насам и предстои да открие кампанията си в пустинята срещу победителя измежду Александър Вукич и играч, преодолял квалификациите. Изпитанието пред 24-кратния "мейджър" шампион в третия кръг пък изглежда лесно преодолимо, предвид факта че навярно ще срещне Томас Мартин Ечевери, когото по традиция надвива безпроблемно. Място в топ 16 за сърбина пък по всяка вероятност ще означава сблъсък срещу домакинския представител Томи Пол или носителя на титлата от Дубай и намиращ се във формата на живота си Уго Юмбер, преди в двубой по пътя към полуфиналната фаза Ноле да срещне евентуално един измежду Каспър Рууд, Хуберт Хуркач и бившия шампион Камерън Нори, които ще имат също толкова оспорвани битки помежду си, а любопитното е, че никой от тях в кариерата си не е повалял световния номер едно.

Миналогодишният финалист Даниил Медведев повежда втората четвърт и ще стартира с наглед рутинен първи мач срещу един измежду Флавио Коболи и Роберто Карбайес Баена. Впоследствие тестът за руснака изглежда наглед повече от труден, в лицето на 29-ия поставен Себастиан Корда, с когото по традиция изпитва огромни затруднения и редовно се оказва от губещата страна, преди на осминафиналите да се изправи срещу един измежду Григор Димитров и Адриан Манарино. 

В отсрещния край на същата четвърт пък място намери Рафаел Надал, който ще открие участието си срещу Милош Раонич, като в случай на победоносно завръщане за Матадора в Калифорния, то той още във втория кръг ще трябва да премери сили със седмия поставен Холгер Руне. В следващия етап на пътя на 22-кратния носител на трофеи от Големия шлем ще излезе Денис Шаповалов или Лоренцо Музети, преди в дуел на топ 16 той да срещне навярно бивши шампион и първа ракета на домакините Тейлър Фриц.

Яник Синер, който безспорно е играчът в най-добра форма в Тура, след като се намира в серия от 12 поредни победи през новия сезон, печелейки титлите от Аустрелиън Оупън и от Ротердам, ще стартира с мач срещу един измежду Танаси Кокинакис и Маркос Гирон. Оттам насетне пред италианеца се открива наглед рутинен мач срещу 23-тия в схемата Ян-Ленард Щруф, с победата си над когото по всяка вероятност ще си гарантира зрелищен сблъсък с Бен Шелтън или новото голямо откритие Якуб Меншик във фазата на топ 16. В тази четвъртина още пък попаднаха тенисисти от ранга на Андрей Рубльов, които ще опита да изчисти името си след дисквалификацията си в Дубай, Стефанос Циципас, Анди Мъри и Франсис Тиафо, всички от които ще влязат в зрелищни битки помежду си, за да излъчат потенциалния опонент на Синер за място във финалната четворка на надпреварата.

Долната половина на схемата пък бива предвождана от защитаващия шампион Карлос Алкарас, който ще опита да се завърне на победния път след контузията си по време на южноамериканското си турне, лишила го от възможността да се бори за отличието в Рио. Испанецът ще даде начало на участието си в турнира с мач срещу победителя от двубоя, който противопоставя Матео Арналди и Лука ван Аше, а в третия кръг го очаква потенциален дуел с 31-вия поставен Феликс Оже-Алиасим, когото надви преди 12 месеца именно тук в похода си към титлата. Прогнозите за осминафиналите показват, че вероятно световният номер две ще срещне Карен Хачанов или изключително неудобния за себе си Николас Джари в тази фаза на състезанието, преди в опит да подпечата мястото си във финалната четворка в Калифорния да се изправи срещу някого измежду шампионите в Дубай и Акапулко, респективно Александър Бублик и Алекс де Минор, както и най-възможната опция, а именно Александър Зверев, всеки от които трима изброени изглежда с равни шансове по пътя към решителния двубой в тази четвърт.

Ето тук можете да разгледате пълния жребий за Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ИУ: Надал - Раонич на старта, Руне чака победителя; Алкарас и Синер в една половина (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | григор димитров | даниил медведев | жребий | индиан уелс | индиън уелс | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook