Иванишевич: Джокович е Робин Худ на тениса и някой ден ще липсва на хората

от в 10:42 на 11.07.2021
Диана Андреева

Новак Джокович със сигурност не е сред фаворитите на тенис почитателите, но според неговия треньор Горан Иванишевич, е въпрос на време феновете да осъзнаят, че са изпуснали да подкрепят един истински шампион. Ето какво точно сподели Иванишевич в интервю, часове преди световният номер едно да излезе на корта, за да се опита да се поздрави със своята 20-та титла от Големия шлем:

"Преди седем години казах, че Новак Джокович е единственият способен да спечели и четирите титли от Големия шлем в един и същи сезон. Той има най-добрата игра за всички настилки и има желанието да се развива постоянно. Невероятно е. По време на финала на Ролан Гарос Циципас поведе с 2:0 сета и пробив в третия, но в лицето му се виждаше, че ще загуби. Това прави Новак толкова страхотен играч, защото дори да изостава в резултата, той може да се завърне и да "смаже" самочувствието на неговите противници.

Мисля, че в деня, в който се оттегли, хората ще осъзнаят, че им липсва. Никога няма да има любовта, която има Роджър, но мисля, че не го интересува. Понякога се нуждаеш хората да са срещу теб. Феновете подкрепят Федерер, защото той се появи пръв, но съм сигурен, че когато Ноле се откаже, ще си казват: Жалко, ще ми се Джокович да се върне.

Понякога той сам си създава проблеми. Иска да бъде още по-перфектен. Хората виждат само лошото, но не и всички добри неща, които той прави. Той е Робин Худ за тениса. Почитателите в нашата част на света, на Балканите, започват от нулата и затова са жадни за успех."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Иванишевич: Джокович е Робин Худ на тениса и някой ден ще липсва на хората Диана Андреева
Теми:  
горан иванишевич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook