Иванишевич: Контузен или не, то Надал е по-голям фаворит от Джокович в Париж

от в 12:56 на 24.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал беше пълен хегемон в ATP Тура, като спечели първите си три турнира през новия сезон и регистрира серия от 20 поредни победи. Към онзи момент изглеждаше, че Рафа може да не допусне загуба до края на целия клей сезон, имайки предвид тогавашното дълго отсъствие от кортовете на Новак Джокович и 14-тата титла на Ролан Гарос до голяма степен изглеждаше капарирана за 21-кратния шампион от Шлема. Изведнъж обаче всичко се обърна във вреда на манкореца, защото той спука ребро по време на финала в Индиън Уелс и трябваше да си вземе принудителна едномесечна пауза от участия в ATP Тура.

Впоследствие пък Надал изживя нов тежък момент, защото за пореден път беше притеснен от хроничната си травма в крака и бе цяло чудо, че не се отказа отт двубоя си срещу Денис Шаповалов на Мастърса в Рим, когато в един момент загуби 15 поредни точки и тялото му просто не функционираше нормално. Всичко това постави под съмнение шансовете на бившия номер едно да бъде в оптимална кондиция за надпреварата във френската столица и букмейкърите поставиха цели трима тенисисти пред него като фаворити за трофея - Карлос Алкарас, Стефанос Циципас и Новак Джокович.

Интересна подробност е как Горан Иванишевич изобщо не е съгласен с тези предварителни прогнози, макар че е наставник на Джокович. Според бившият шампион на Уимбълдън, то Матадора остава с по-добри шансове за титлата в Париж, отколкото сърбина, а ето и каква е точната позиция на легендарния играч от близкото минало:

"Казах си, че Надал ще достигне до финала, щом видях жребия. За мен може да има само един основен претендент на Ролан Гарос и това е Рафаел Надал. Наясно съм с физическите му проблеми от турнира в Рим, но тук просто не може да има по-голям фаворит от Рафа. Говорим за неговия дом, в който кортовете са сякаш създадени за него и той е наясно с всеки един отскок на топката. Никакви метеорологични условия не са способни да спрат Надал на "Филип Шатрие". Говорим за един невероятен тенисист, когото уважавам изключително много. Още преди много години казах, че Джокович и Надал ще спечелят повече от 20 "мейджър" трофея и вече сме свидетели на история" - заключи Иванишевич.

Припомняме ви, че хърватският специалист имаше коренно противоположно изказване през 2020-а година, когато испанецът и лидерът в световната ранглиста трябваше да премерят сили помежду си във финалния сблъсък на Ролан Гарос. Тогава Иванишевич изрази убеденост, че Джокович ще спечели мача, ала Матадора надигра големия си съперник с лекота, което явно е накарало Горан да внимава с изказванията си занапред.

Източник: Tennis World USA

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Контузен или не, то Надал е по-голям фаворит от Джокович в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервюта | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook