Иванишевич: Останах изненадан, че Алкарас бе фаворизиран срещу Ноле; не можеш да кажеш това

от в 12:45 на 14.06.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович наглед не изглеждаше в най-добрата си форма за началото на тазгодишния Ролан Гарос и повечето специалисти даваха по-големи шансове на Карлос Алакрас да грабне купата в Париж, което се дължеше на спечелените титли в Барселона и Мадрид от доскоршния лидер в световната ранглиста. Опитът на Ноле обаче се оказа решаващ, защото нервите на младока не издържаха в полуфиналния сблъсък между двамата и той получи сериозни крампи в началото на третия сет, които го лишиха от шанса да се бори за победата срещу Джокера.

Впоследствие пък сърбинът нямаше проблеми да надвие Каспър Рууд в решителния сблъсък за трофея и така завоюва своята рекордна 23-та титла от Големия шлем, а неговият треньор Горан Иванишевич изрази мнение, че за него не е било нормално Алкарас да бъде фаворизиран пред неговия възпитаник, като се имат предвид постиженията в подобни надпревари на настоящия водач в класацията на ATP:

"Четох множество анализи в медиите и останах изключително изненадан как всички определяха Алкарас за фаворит. Нямаш право да кажеш подобно нещо, когато от другата страна на мрежата имаш тенисист, който към този етап има 33 изиграни финала в Големия шлем и 22 спечелени титли.

Не искам никой да ме разбере погрешно. Карлос е невероятен и категорично именно той е следващото голямо нещо в нашия спорт. Обичам играта му и несъмнено в бъдеще ще го видим да спечели множество големи трофеи, но няма как на този етап да бъде фаворит в мач срещу Джокович на състезание от Шлема.

Да, Карлитос играеше по-добре от двамата преди началото на Ролан Гарос, но тук напрежението е много по-различно. Сами видяхте какво се случи в третия сет. Анди Родик сам каза, че Новак първо взема краката ти, после душата и накрая ти изкопава гроба. Прави те един тенис мъртвец и ти казва довиждане" - завърши шеговито бившият шампион от Уимбълдън.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Иванишевич: Останах изненадан, че Алкарас бе фаворизиран срещу Ноле; не можеш да кажеш това Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook