Иванишевич при приемането си в залата на славата: Само един Горан от нас може да влезе

от в 11:23 на 18.07.2021
Калоян Соколов

Горан Иванишевич със сигурност е един от най-колоритните образи в света на тениса и е спечелил изключително голям брой привърженици по света, макар че кариерата му е била изпълнена с възходи и падения. Все пак хърватинът успява да се поздрави с единствената си титла от Големия шлем към края на своя професионален път, когато вече е извън топ 100 на света и получава "уайлдкард" за участие на Уимбълдън, но изненадващо стига до трофея и увековечава своето място в пантеона на тенис героите.

През вчерашния ден пък балканеца беше приет в Международната зала на тенис славата и изнесе духовита реч в характерния си шеговит стил, а ето и част от нея:

"Преди 42 години започнах моето приключение в малкия си роден град Сплит. Искам да благодаря на всики мои треньори, с чиято помощ постигнах всичко това, както и на идола си Джон Макенроу, когото с удоволствие впоследствие победих множество пъти. Не мисля, че съм чак толкова луд като него, ала не съм особено далеч.

Искам да се обърна и към моите приятели, защото те ме окуражаваха в най-тежките моменти и ми даваха сили да продължа. Съперниците ми неведнъж бяха на път да съсипят живота ми, само че с тяхна помощ станах значително по-добър играч. Моите фенове също заслужават признателност. Едва ли им е било лесно да ме подкрепят. Вероятно съм ги ядосвал, натъжавал, а някои от тях навярно са се развеждали заради мен. Категорично обаче е било забавно да бъдете мои фенове.

Няма как да не спомена и моите родители. Те жертваха всичко и ме дариха с безусловната си любов, за да мога да успея. Няма достатъчно думи, така че да изразя моята признателост към тях. Знам само единствено как отново бих си избрал същите майка и баща, ако имам тази възможност и с радост бих се впуснал в същото приключение.

За пръв път мога да кажа, че съм горд от себе си. Имал съм много тежки моменти, но никога не съм спирал да вярвам в себе си. Искам да кажа на всички Горановци по света, че наистина ме направиха горд, тъй като го направихме по нашия начин, колкото и да беше трудно. Само аз обаче обаче мога да вляза в Международната зала на тенис славата, докато вие просто може да ме посещавате. Заслужавам го и ви благодаря" - завърши легендарният тенисист.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Иванишевич при приемането си в залата на славата: Само един Горан от нас може да влезе Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook