Иванишевиеч: Аз се изморих от Новак и той се измори от мен; нямах как повече да му помогна

от в 10:17 на 04.04.2024
Калоян Соколов

Горан Иванишевич вече не е част от щаба на Новак Джокович и самият той изгкежда облекчен от края на сътрудничеството си със световния номер едно, което до голяма степен доведе до най-успешния период в невероятната кариера на сърбина. Настоящата година обаче не започна никак добре за Джокера, който все още не е спечелил титлa през 2024-та и двамата балканци решиха да се разделят, като запазят най-добри приятелски чувства един към друг.

Самият Иванишевич не се притеснява да говори свободно за вече бившето си сътрудничество с 24-кратния "мейджър" носител и разказа какво се е случило, за да се стигне до излизането му от щаба на водача в ранглистата на ATP:

"Не бих казал, че има някаква голяма конкретна причина за раздялата ни. Истината, че и у двама ни имаше една умора и пренасищане от съвместната ни работа, защото бяха изключтелно интензивни повече от пет години. Хората забравят периода по време на коронавируса, когато Новак се превърна в най-големия световен злодей заради ваксинационния си статус, така че винаги бяхме в центъа на някакво "лимбо".

Просто достигнахме до един момент, в който аз се изморих от него и той се измори от мен. Усещах, че просто вече не мога да му помога, с каквото и да било. За пръв път придобих това усещане по време на турнирите в Северна Америка през миналия сезон. Не бих се върнал чак до Уимбълдън, но тази загуба от Алкарас ме удари много здраво като треньор, а си представям какво е било за Новак.

Разбира се, поздравления за Карлос, който беше по-добър на корта в онзи ден, но имаше една-две точки, които лесно можеха да обърнат нещата в полза на Ноле. Впоследствие си върнахме за загубата в Синсинати и спечелихме US Open. Още тогава бях наясно, че краят между нас е много близо "- разкрива бившия шампион от Уимбълдън.

Източник: Sportklub

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Иванишевиеч: Аз се изморих от Новак и той се измори от мен; нямах как повече да му помогна Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook