Иванов водеше със сет и пробив, но се размина със спечелването на първа професионална титла

от в 14:18 на 30.04.2023
Калоян Соколов

Симон-Антони Иванов вчера постигна една от най-големите победи в своята кариера, след като надви топ поставения Сергей Фомин и по този начин се класира за финала на фючърса в Ларнака. Така 22-годишния българин се класира за своя четвърти финал и наглед имаше преодолимо препятствие пред себе си, срещайки нидерландеца Гай Ден Оуден, който се намира под номер 777 в световната ранглиста.

Нидерланедецът обаче неведнъж вече беше изпитвал чувството от спечелването на трофей в професионалния тенис и в крайна сметка се наложи със 6:7(8) 6:2 6:4 над родния ни представител, за да завоюва своята седма титла. Все пак добрите новини за Иванов са, че прибави 6 точки за световната ранглиста към актива си и след две седмица се очаква да запише рекордно класиране, доближавайки се максимално до дебют в топ 600.

Българинът сътвори същински чудеса от храброст в първия сет, където бързо се раздели с пробива си аванс и впоследствие отрази внушителните осем сетбола, за да триумфира в тайбрека на продължилата над час откриваща част.

Подемът в действията на родния ни представител продължи с пълна сила и той взе аванс от 2:0 във втория сет, само че изведнъж напрежението го завладя много сериозно и нидерландецът изравни общия резултат, печелейки всички останали геймове в сета.

Петият поставен прекъсна серията на Ден Оуден, като взе дебютното си подаване в решителната част, но много скоро инкасира пореден брейк и макар да намери сили да достигне до паритет, то по-нискоранкираният играч не допусна да изпусне изцяло иниациативата в срещата и лиши нашия сънародник от шанса да се поздрави с дебютна купа при мъжете.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванов водеше със сет и пробив, но се размина със спечелването на първа професионална титла Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | ларнака | Обзори | симон-антони иванов | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook