Ивашка продължава победния си ход, Дъкуорт надделя в австралийското дерби с Милман

от в 15:45 на 24.09.2021
Георги Евстатиев

Иля Ивашка се нуждаеше от 2 часа и 50 минути, за да победи световния номер 84 Емил Руусувуори с 4:6 6:4 6:1. По този начин представителят на Беларус се класира за полуфиналите в Нур-Султан, където ще се изправи срещу 65-я в ранглистата Джеймс Дъкуорт.

В началото на първия сет двамата играчи се представяха стабилно на начален удар и взимаха сервис геймовете си, но в петия гейм Ивашка се възползва от по-колебливата игра на по-младия си опонент и проби подаването му за 3:2. Това обаче сякаш допълнително мотивира Руусувуори и финландецът спечели четири поредни гейма, за да прибави частта към актива си.

Първият пробив във втория сет отново беше на сметката на Ивашка. Финландецът веднага реализира рибрейк, но отново допусна да бъде пробит. До края на частта първата ракета на Беларус нямаше никакви проблеми и така вкара мача в решителен трети сет.

В третата част Ивашка значително вдигна нивото и не остави никакви шансове на съперника. По-високо ранкираният тенисист демонстрира ефективен тенис, на три пъти проби подаването на финландеца и заслужено продължава към следващия етап на турнира в казахстанската столица.

В друга среща от програмата Джеймс Дъкуорт надви сънародника си Джон Милман в два сета - 6:4 6:4. Дъкуорт демонстрира отлична форма напоследък, като това е осмата му поредна победа, след като миналата седмица спечели титлата на турнира от сериите Чалънджър в Истанбул.

В първата част имаше само един пробив, който беше реализиран от Дъкуорт. Милман имаше няколко добри възможности да се върне в резултата, но в крайна сметка не се възползва и така предаде частта на неговия съперник.

Във втория сет Дъкуорт поведе със солидна преднина от два пробива и 4:1, но Милман отново доказа, че има страхотен дух. Петият поставен не се отказа до последно, намали до 4:5, но не успя да направи нещо повече и по този начин Дъкуорт се поздрави с така важната победа, класирала го на 1/2-финалите на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ивашка продължава победния си ход, Дъкуорт надделя в австралийското дерби с Милман Георги Евстатиев
Теми:  
атп | джеймс дъкуорт | Иля Ивашка

Коментари





Следвайте ни в Facebook