Ивашка си осигури слъсък с Монфис в София; Дъкуърт реализира обрат срещу Руусувуори

от в 16:33 на 29.09.2021
Владислав Риждов

Джеймс Дъкуърт се класира за осминафиналите за надпреварата в София, след като по-рано днес постигна обрат срещу Емил Руусувуори. Дъкуърт, който достигна до първия си финал на ниво ATP в Нур Султан през изминалада седмица, надделя с резултат 3:6 6:4 6:4.

Срещата започна с равностойна игра от страна на двамата състезатели. В средата на частта световният номер 89 успя да вземе подаването на своя съперник от втори опит и отново излезе напред в резултата, след като в самото начало бе пробил Дъкуърт. Руусувуори запази концентрация и до финала нито гейм на австралиеца, доближавайки се само на сет от крайната победа. Дъкуърт стартира втория сет по-добре и реализира брейк за 3:1, като дори имаше шансове да направи аванса си по-изразителен, но пропусна трите си точки за пробив. Все пак намиращият се 56-то място в световната ранглиста остана солиден и успя да спечели всичките си сервис геймове, за да изравни общия резултат. В решителната част двамата бяха непоколебими от линията за сервис и поддържаха паритета почти до самия финал. След като преди това никой не бе достигал до възможности за брейк, Дъкуърт измъкна оспорван сервис гейм на финландеца и след това спечели подаването си, за да гарантира продължаването си във следващия кръг, където го очаква Беноа Пер.

В друг мач от програмата Иля Ивашка надигра ветерана Пабло Андухар - 6:4 6:3 и по този начин също продължава за четвъртфиналите в родната ни столица.

Беларуският състезател, който се радва на отличен сезон до момента, пречупи подаването на испанеца още в първия гейм от срещата и постепенно пое контрола над случващото се на корта. Андухар от своя страна също не показа лоша игра и поддържаше пасива си от само един пробив и принуди опонента си да сервира за сета. Въпреки трудната ситуация, в която Ивашка изпадна, световният номер 45 не допусна изненада и взе първата част на сметката си. Във втората част двамата си размениха по един брейк, а впоследствие беларусинът отново наказа грешки на Андухар и поведе с 4:2, а до края безпроблемно затвори срещата в своя полза, гарантирайки си сблъсък с Гаел Монфис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ивашка си осигури слъсък с Монфис в София; Дъкуърт реализира обрат срещу Руусувуори Владислав Риждов
Теми:  
atp | sofia open | джеймс дъкуорт | Иля Ивашка | Обзори | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook