Иво Братанов: Александър Василев се развива добре, готвя го за мъжкия тенис

от в 13:26 на 05.02.2019
Мария Петрова

Националните отбори на България за момчета и момичета до 12 г. и за юноши до 16 г. постигнаха огромен успех, като се класираха сред осемте най-добри отбори за финалите на Европейските зимни купи.

В дните до финалите ще ви запознаем с младите български тенисисти, които от малки прославят името на България.

Днес в рубриката "Младите звезди на България" гостува Александър Василев.

Александър Василев е роден на 14.05.2007 в Плевен. Още от много малък Сашо заедно с родителите си и по-големия си брат Константин живее в София. Василев е син на Стефка Георгиева /сестра-близначка на Мария, майката на Григор Димитров/. Баща му Васил Василев е бивш депутат и зам.-областен управител на Плевенска област. Състезател е на ТК "15:40", София, а на негов личен треньор е Иво Братанов-бивш национал за купа Дейвис.

Братанов, който има 14 победи и 2 загуби на сингъл и е непобеден в 13 мача на двойки за Купа „Дейвис", говори за успеха на възпитаника си.

„За момента се развива добре, което може само да ме радва – казва Братанов. - Дано да продължава по същия начин. Подготвям го за мъжки тенис. Уча го да играе агресивно. Сашо е момче с невероятно много качества. Притежава скорост, смел е, рискува, когато трябва".

Василев започва да се занимава с тенис на 4-годишна възраст. На 9 заминава на двуседмичен лагер в академията на Рафаел Надал в Манакор (Майорка). Година по-късно участва в лагер в академия "Муратоглу".

Александър е двоен шампион на България по тенис в зала за 2019-а до 12 г. (единично и двойки). От началото на 2018 година е в националния отбор на България до 12 години.

Идол в тениса е първият му братовчед Григор Димитров. В свободното си време обича да рисува.

Александър споделя, че за него е изключителна чест да играе за България.


Виж още:

Българският талант Александър Василев отива в академията на Надал



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Иво Братанов: Александър Василев се развива добре, готвя го за мъжкия тенис Мария Петрова
Теми:  
александър василев | иво братанов | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook