Изабелла Шиникова откри кампанията си в Испания с обрат

от в 20:04 на 19.10.2021
Диана Андреева

Изабелла Шиникова не успя да приключи участието си на ITF турнира в Португалия по желания начин, а именно с титла, защото допусна поражение в заключителния етап на събитието. Но българката е обратно в игра и е готова за покоряването на нови върхове в тениса. Третата ракета на страната ни откри кампанията си в Севилия с обрат срещу световната номер 497 Кайса Вилда Хенеман. 

Мачът между Шиникова и Хенеман класира българската състезателка към следващия етап от турнира в Севилия. Изабелла си извоюва успех след колебливото 3:6 6:4 6:1 и така си осигури сблъсък с представителката на домакините Антела Фита Болуда. Междувременно ще се включи и в двойковата надпревара, където ще си партнира с Катарина Хобгарски. 

Днешният двубой не започна никак добре за Шиникова. Българката не се придвижваше добре по корта, а грешките й от сервис също сериозно накланяше везната в полза на Хенеман. Но Изабелла съумя коренно да промени тактиката си и изравни силите на корта, а впоследствие дори пое инициативата в разиграванията. След като възвърна паритета в отделните части, третата ни ракета изцяло възвърни увереността си и така в крайна сметка се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изабелла Шиникова откри кампанията си в Испания с обрат Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | изабелла шиникова | шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook