Изцяло преобразен: Рубльов мина с лекота през изненадата на турнира и е финалист в Монреал!

от в 07:13 на 12.08.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов само допреди месец се намираше в огромна психологическа дупка и беше влязъл в серия от три поредни отпадания на старта, губейки на два пъти от играчи извън топ 100, Руснакът обаче наскоро заяви, че вече е преодолял своите демони и съвсем скоро ще видим резултата от това на корта, а изглежда неговите думи въобще не са били просто хвърляне на прах в очите.

Световният номер осем вчера отстрани топ поставения Яник Синер, докато тази нощ той преодоля съпротивата на още един италианец, а именно изненнадващия 1/2-финалист в Монреал, Матео Арналди - 6:4 6:2 за 1 час и 18 минути игрово време.

Така Рубльов се класира за своя шести финал в сериите "Мастърс" и ще има възможност да добави трета титла към колекцията си, след като през миналата година триумфира в Монте Карло, а преди три месеца завоюва купата в Мадрид.

Петият поставен сервираше на много високо ниво в откриващата част, губейки едва три точки на първото си подаване. Арналди пък видимо беше притеснен от възможността да се класира за дебютния си Мастърс финал и правеше два път повече грешки, отколкото уинъри, което позволи на фаворита да пробие още в третия гейм и оттам насетне за него не представляваше трудност да затвори сета в своя полза.

Втората част започна по-добре за Арналди, който поведе с 2:1 и дори имаше шанс да реализира пробив, само че руснакът се справи с трудната ситуция и оттам насетне не можеше да бъде спрян, печелейки 5 поредни гейма, за да се превърне в първия финалист на Канадския Мастърс.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изцяло преобразен: Рубльов мина с лекота през изненадата на турнира и е финалист в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook