"Изглежда много малко вероятно": Хирургът оперирал Джокович отписа шансовете му за Уимбълдън

от в 19:29 на 10.06.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович по всяка вероятност няма да бъде възстановен за Уимбълдън. Информацията идва от възможно най-достоверния източник, а именно Антоан Джеромета, тъй като това е хирургът, който миналата сряда е оперирал десния менискус на сърбина.

Джокович получи въпросната травма по време на участието си на Ролан Гарос, което той трябваше да прекрати преждевременно и побърза да се оперира, за да запази шансове за участие на две от най-важните надпревари за него. Става въпрос именно за Уимбълдън, където "Джокера" може да изравни рекорда на Роджър Федерер от 8 титли, докато на Игрите в Париж, той би могъл да добави единственото значимо отличие, което все още му липсва - златния медал от Олимпиада.

Изглежда обаче тези перспектива е крайно далечна към момента за Джокович, имайки предвид, че надпреварата на "свещената трева" стартира още на 1 юли, а ето и инфомацията, която предостави Джеромета във връзка със състоянието на 24-кратния "мейджър" носител:

"Винаги можем да бъдем оптимисти и да мечтаем за най-доброто. Аз обаче бях много искрен през 45-те минути, които прекарах заедно с Джокович и неговия екип, като има казах, че всичко това зависи от реакцията на коляното му, защото това е индивидуален процес. С постепенното увеличаване на натоварването, предстои да видим дали коляното ще остане сухо, без оток и болка. Ще има ежедневно подобрение, но е невъзможно да предвидим какво ще бъде състоянието на Новак след няколко седмици. Това, което мога да кажа с голяма сигурност е, че изглежда много малко вероятно Джокович да бъде възстановен след три седмици, когато започва Уимбълдън" - разкрива хирургът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Изглежда много малко вероятно": Хирургът оперирал Джокович отписа шансовете му за Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook