Изключителен Мъри отново показа желязна воля и пречупи Хуркач в трисетова битка!

от в 22:37 на 25.10.2021
Мирела Николова

През последните седмици Анди Мъри показва, че времето му в професионалния тенис далеч не е изтекло и не бива да бъде отписван. През днешния ден той отново затвърди това впечатление, надделявайки над световния №10 Хуберт Хуркач в двубой от първия кръг на АТР 500 турнира във Виена. Британецът демонстрира константно добро ниво на игра в хода на целия сблъсък, триумфирайки след 6:4 6:7(6) 6:3, и заслужено продължава към следващия етап на надпреварата, където го очаква среща с младия испанец Карлос Алкарас.

В дебютната част и двамата състезатели показваха завидна стабилност от начален удар и безпроблемно печелеха своите подавания. В третия гейм Мъри се сдоби с 2 шанса да поведе с пробив, но полякът не му позволи да ги материализира и паритетът в резултата се запази до 4:4. Тогава агресивните ретури на 156-ия в света отново дадоха резултат и този път той успя да нанесе решителния си удар, с който прибави откриващата част към своята сметка.

Високото темпо на игра се запази и във втория сет, когато и двамата бяха изключително стабилни от основната линия и поддържаха равенството до 3:3, като рядко отпускаха дори точка на опонента си на свой сервис. Последваха обаче колебливи минути за сервиращите, като първи пред опасности за брейк се изправи Хуркач. Той изостана с 0:40, но побърза да направи необходимите настройки в играта си и успя да се измъкне невредим от затрудненото положение.

Веднага след това ролите се обърнаха и вече Мъри бе изправен до стената, след като опонентът му имаше 2 брейкбола, които бяха и с цената на скрити мачболи. Въпреки това британецът не се предаде и обърна гейма си, а впоследствие се стигна до тайбрек. В него бившият №1 имаше точка за спечелване на мача, която обаче бе отразена от Хуркач, и не след дълго полякът притежаваше сетбол, който бе незабавно материализиран.

Третата част също не бе лишена от интрига, тъй като в началните ѝ минути двамата си размениха по един пробив и се движеха плътно един зад друг в резултата до 3:2, когато трикратният шампион от Шлема пое контрола върху събитията на корта. Той реализира брейк, след което безапелационно го затвърди, и така Анди се доближи само на гейм от победата - 5:2. Сервирайки за крайния успех, шотландецът пропусна мачбол, след което дори бе изправен пред нуждата от спасяване на 2 възможности за връщане на пробива, преди в крайна сметка да съумее да затвори срещата при третия си опит.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изключителен Мъри отново показа желязна воля и пречупи Хуркач в трисетова битка! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | виена | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook