Изключителен Тийм отстрани Надал в два сета и се класира на финала в Барселона!

от в 19:37 на 27.04.2019
В
Доминик Тийм изнесе истински тенис спектакъл и отстрани 11-кратния шампион в Барселона Рафа Надал в последователни сетове след крайното 6:4 6:4! Австриецът надиграваше съперника си през по-голямата част от двубоя и не рядко караше ,,Краля на клея” да изглежда безпомощен пред днешното си предсравяне. На финала в каталунската столица ,,Доминатора” ще се изправи срещу Даниил Медведев, по-рано отстранил Кей Нишикори в три сета.

Мачът започна с няколко безпроблемни подавания за двамата, като при 2:2 изведнъж Тийм достигна до три поредни възможности за пробив след няколко магически отигравания.

Представителят на домакините отрази първите два брейкбола, но при третия ,,Кралят на клея” допусна фрапантна двойна грешка, предавайки инициативата на този сет изцяло в ръцете на третия поставен.

Скоро ,,Доминатора” поведе с 4:2, когато Надал трябваше да се справя с още четири възможности за брейк, но след поредица от сигурни комбинации от мощни сервиси, последвани от безкомпромисни форхенди, в крайна сметка испанецът намали аванса на съперника си до един гейм.

Тогава последва коварно подаване за Доминик, който трябваше да се спасява от 15:30, но след няколко феноменални изпълнения от дланен удар австриецът възстанови предимството си от два гейма в сета. Рафа изпълни задължителната си задача, печелейки сервис гейма си за оставане в частта, но за негова жалост в последвалото си подаване Тийм бе абсолютно безкомпромисен, а след поредния уинър от форхенд третия поставен поведе в сетовете.



Втората част започна с труден сервис гейм за левичаря, който изостана с 15:40. Тогава обаче последваха четири поредни точки в полза на непримиримия представител на домакините, който по този начин ясно заяви на опонента си, че двубоят е далеч от своята развръзка.

Сервис геймовете впоследствие се стабилизираха, като впечатление правеше, че австриецът не само че издържаше на темпото на ,,Матадора”, ами често и матираше именития си съперник с фини къси от изключителна висота, недостижими дори от бързоногия испанец.

Отново разковничето бе при 2:2, когато след няколко феноменални изпълнения от защита петият в света достигна до два брейкбола. Първият бе спасен след добре насочен начален удар, но при втория Тийм влезе в разиграване, когато Рафа допусна нетипична грешка от форхенд, която говореше още повече за нарастващата неувереност в ръката на 11-кратния шампион в каталунската столица.



Доминик заиграваше все по-добре, като финалистът от 2017-та година бе перфектен от атака, както и от защита, докато Надал често се озоваваше в ситуации, в които той не знаеше как точно да противодейства на експлозивния си противник.

Скоро пробивът бе затвърден за 4:2, като сценарият от първия сет се повтори и австриецът достигна до шанс за двоен пробив, но той бе заличен, а скоро ,,Матадора” се пребори и за подаването си.

Отново, подобно на първия сет, Тийм изостана с 15:30 на начален удар, преди третият поставен да се пребори за подаването си и да поведе с 5:3, а скоро Надал стори същото, за да си даде един последен шанс за завръщане в срещата.

Рафа за пореден път демонстрира своята борбеност и непримиримост, като това даде  отражение на неговия съперник, който заигра значително по-колебливо, изоставайки с 0:40, като това бяха първите брейкболи за Надал в двубоя. Първият бе отразен след мощна акция на сервиращия към мрежата, втория - след нова изумителна къса от страна на Тийм, а при третия последва неотразим сервис, закачил външната страна на линията.

Доминик скоро достигна и до мачбол след нова агресивна акция, а след нов неспасяем пуснат удар австриецът се класира на финала в каталунската столица!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изключителен Тийм отстрани Надал в два сета и се класира на финала в Барселона! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook