Излъган и изоставен от БФТ: Лазаров се извини на Григор и се оттегли от националния отбор

от в 18:01 на 04.09.2024
Калоян Соколов

Александър Лазаров обяви оттеглянето си от националния отбор по тенис. 26-годишният тенисист заяви пред колегите от Max Sport, че не възнамерява повече да бъде част от селекцията за "Купа Дейвис", докато Стефан Цветков е президент на Българската федерация по тенис.

Припомняме ви, че Алекс скъса ахилес през миналия април и оттогава насам претърпя две операции, като стана ясно, че процесът на възстановяване е бил изцяло сбъркан от специалистите у нас, което накара тенисистът да замине за Торино, където планира да продължи с лечението и рехабилитацията си през следващите месеци.

Лазаров изтъква как в този труден период е получил обещание от федерацията, че тя ще бъде плътно зад него, а той дори тогава дава думата си, че ще играе доживот безплатно за националния отбор. В крайна сметка обаче той получава помощ от едва 2 хиляди евро за своето лечение, която е крайно недостатъчна и му се налага да кандидатства по програма за помощ от страна на Министерството на младежта и спорта, откъдето решават да осигурят нужните 15 хиляди лева и изпращат съответния документ до тенис федерацията, която трябва да го подпише, за да може Алекс да получи сумата.

Тук идва най-интересната част от историята, защото Лазаров твърди как на него са били преведени само 11 хиляди лева и на практика онези 2 хиляди евро се оказват един заем, който от БФТ решават да си върнат, оценявайки нашия тенисист като "една нула". Алекс също така разказва, че във федерацията решенията се вземат абсолютно еднолично от президента Стефан Цветков и се чувства ограбен, манипулиран и унизен от отношението на ръководните тенис органи, кото по неговите думи са се интересували от него, само когато са имали изгода от това и са го изоставили в първия труден момент.

"Искам да се извиня на Григор Димитров, защото си позволих миналата година да засегна темата и да изкажа разочарование поради факта, че той не играеше с нас. Направих го, защото някак си ми се искаше да прекарваме повече време заедно. По времето на АТП къп през 2020-а година в Австралия аз се почувствах за пръв път в живота си истински тенисист, благодарение на избора му да играем двойки заедно, както и вярата от неговия екип, че ставам за нещо голямо в този спорт", написа Лазаров в Instagram.

Тепърва предстои да видим какъв ще е отговорът на Българската федерация по тенис и дали те ще опровергаят версията на един от най-добрите ни тенисисти през последните близо 10 години. Що се отнася до бъдещето на Алекс, то той се надява мускулът му да се възстанови на поне 95 процента до месец декември и догодина да се завърне най-после обратно в игра, заявявайки как всички тези изпитания са го мотивирали допълнително и той е решен да атакува влизане в първите 100 на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Излъган и изоставен от БФТ: Лазаров се извини на Григор и се оттегли от националния отбор Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | бфт | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook