Измамник ли е Вердаско?: Кирьос и Опелка с тежки обвинения към бившия номер 7

от в 13:35 на 01.12.2022
Калоян Соколов

Положителните допинг тестове на най-високото ниво в мъжкия тенис са изключително рядко явление и вчера Фернандо Вердаско успя да шокира цялата общественост в спорта, след като призна как е използвал забраненото вещество метилфенидат и съответно състезателните му права са спрени за двумесечен период.

Краткият срок на санкцията е повлиян от това, че бившият номер седем всъщност има медицинско позволение да прибягва до въпросната субстанция, защото тя се съдържа в лекарство, което той приема, за да неутрализира проблемите си със съня и своята хиперактивност. Вердаско е описал същността на своя здравословен проблем пред WADA и ITF, само че е забравил да поднови информацията в съответните медицински протоколи и сега ще понесе последствията от грешката си. 

Изглежда обаче не всички колеги на някогашния полуфиналист от Аустрелиън Оупън са чак толкова изненади от неприятната ситуация, в която той се озова. Ник Кирьос например не пропусна да покаже отново неприязънта си към 37-годишния играч, когато в миналото е определял като най-високомерния човек в ATP Тура. Австралиецът призна в социалните медии как изтеклата новина по никакъв начин не го изненадва, намеквайки че изключително масивната мускулна маса на ветерана.

Райли Опелка пък изрази мнение, че левичаря не бива да получава никакво съчувствие за създалата се ситуация, тъй като според него много атлети използват подобни вратички в правилника, с които да си набавят забранени вещества и чрез тях да подобряват своето представяне, което по неговите думи превръща подобни спортисти в измамници и те не заслужават никакво съчувствие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Измамник ли е Вердаско?: Кирьос и Опелка с тежки обвинения към бившия номер 7 Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | райли опелка | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook