Измъкване в стил "Худини": Григор стори наглед невъзможното и е 1/8-финалист в Пекин!

от в 09:24 на 29.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изкова един отнай-впечатляващите обрати в своята кариера. Българинът изоставаше със сет и 1:5 гейма срещу Макензи Макдоналд и изглеждаше, че ще напусне ATP 500 надпреварата в Пекин още на старта, но показа невероятен борбен дух и се наложи с крайното 2:6 7:6(4) 6:1, за да продължи към 1/8-финалите на турнира, където го очаква среща с третия поставен Холгер Руне, а това ще бъде възможност пред Григор да се реваншира за случилото се в четвъртия кръг на Уимбълдън, в който беше спрян именно от световния номер четири.

Срещата стартира кошмарно за най-добрия български тенисист, който изобщо не можеше да намери очертанията на корта и трупаше грешка след грешка в актива си. Неговият съперник пък вкарваше ретурите си много дълбоко и това му даваше предимство в разиграванията, където стоеше далеч по-стабилно спрямо бившия номер три, а всичко това доведе до преднина от 4:0 гейма в полза на американеца. Григор все пак съумя да се разпише в резултата, но нямаше сили за нещо повече и откриващата част приключи с категоричен успех на по-нискоранкирания състезател.

Димитров изглеждаше готов за битка в началните минути на втората част, печелейки категорично своето откриващо подаване, ала оттам насетне Макдоналд напълно контролираше събитията на корта, докато нашият сънародник изглеждаше изключително припрян в действията си и не можеше да намери завършващия удар, който толкова настоятелно търсеше.

Така се стигна до поредица от пет поредни гейма в полза на световния номер 39, който се откъсна напред с 5:1 и изглеждаше само въпрос на време, за да станем свидетели на развръзката в двубоя. Наскоро обаче Гришо реализира своя първи обрат от 0:2 сета и изглежда все още вдъхновението от този момент не го беше напуснало, защото родният ни представител реализира два поредни пробива, давайки само една точка на съперника си и заслужено доведе нещата до тайбрек, където навакса пасив от 1:3 точки и вкара сблъсъка в решителен сет.

Там психологическото предимство беше изцяло на страната на Григор, а Макдоналд изглеждаше напълно обезкуражен и веднага допусна брейк. Впоследствие американецът се опита да разбие ритъма на нашия тенисист, прибягвайки до медицинско прекъсване, но този план не сработи по никакъв начин и бившият финалист сложи точка на спора, завоювайки пет от следващите шест гейма в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Измъкване в стил "Худини": Григор стори наглед невъзможното и е 1/8-финалист в Пекин! Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | макензи макдоналд | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook