Изненада! Кириос победи без проблеми Зверев и триумфира в Акапулко (видео)

от в 06:47 на 03.03.2019
Калоян Пламенов

Австралиецът Ник Кириос завърши по прекрасен начин своята седмица в Акапулко, след като на финала победи Александър Зверев след 6:3, 6:4 за час и половина игра.

Преди мача австралиецът бе в ролята на аутсайдер, но отново показа на всички, че когато има настроение и е в добра форма много трудно може да бъде победен.

Той проби своя противник в четвъртия гейм на първия сет и това се оказа достатъчно, за да спечели частта. Във втория сет двамата си размениха по пробив още в първите два гейма, а след това Ник стигна до решителен такъв в петия гейм и успя да задържи аванса си до самия край на мача.

Това бе четвърти успех за него в ATP турнир срещу своя противник, докато Саша има две победи над Кириос. Трофеят е 5-и в кариерата на младия австралиец и първи от 2018 година наса. Тогава той спечели надпреварата в Бризбейн, а през 2016 година, когато бе и най-силната му година до момента, триумфира в Токио, Атланта и Марсилия. 

Със спечеления трофей Ник ще дръпне с цели 41 позиции в световната ранглиста и от утре ще заема 31-ото място в нея. Макар и да загуби днешния финал пък Саша Зверев ще си запази третото място в световната ранглиста. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада! Кириос победи без проблеми Зверев и триумфира в Акапулко (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | ник кириос | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook